Ειδήσεις

Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να αποσταθεροποιούν τις αρχές της Καμπούλ,


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, 22:41

Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τις ΗΠΑ να μην “αποσταθεροποιούν” την κυβέρνησή τους στην Καμπούλ, κατά τη διάρκεια των πρώτων άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των Αμερικανών και των Ταλιμπάν μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα από τη Ντόχα ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

“Τους το είπαμε ξεκάθαρα ότι το να προσπαθούν να αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση στο Αφγανιστάν δεν είναι καλό για κανέναν”, δήλωσε ο Αμίρ Χαν Μουτακί στο αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων Bakhar, σε δήλωση που ηχογραφήθηκε και μεταφράστηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Οι καλές σχέσεις με το Αφγανιστάν ωφελούν όλους. Τίποτα δεν πρέπει να γίνει για να αποδυναμωθεί η σημερινή κυβέρνηση στο Αφγανιστάν, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον λαό”, τόνισε.

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται την πρώτη από τις δύο ημέρες των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Κατάρ, της οποίας ηγούνται ο αναπληρωτής ειδικός εκπρόσωπος για τη συμφιλίωση του Αφγανιστάν στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τομ Γουέστ και η επικεφαλής της Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη διεθνή ανάπτυξη Σάρα Τσαρλς.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει επί του παρόντος τις δηλώσεις του υπουργού της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν πήραν την εξουσία τον Αύγουστο στο Αφγανιστάν καθώς οι ΗΠΑ αποσύρονταν από τη χώρα όπου επικρατούσε χάος έπειτα από 20 χρόνια κατοχής.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, 22:41

Πηγή