Ειδήσεις

Οι διαδηλώσεις είχαν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, λέει ο πρόεδρος της χώρας


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022, 05:47

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε, Τζούλιους Μαάντα Μπίο, δήλωσε την Παρασκευή. ότι οι μαζικές διαδηλώσεις αυτής της εβδομάδας – κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 21 πολίτες και έξι αστυνομικοί – ήταν μια απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

 

Massive protests have erupted in Sierra Leone over the rising cost of living.

Several protesters have died.

A Police officer died.

Sierra Leone’s Government has imposed a nationwide curfew, and shut down access to the internet. pic.twitter.com/jqry1Mx6NG


— Africa Facts Zone (@AfricaFactsZone) August 12, 2022

Την Τετάρτη, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και σε ορισμένες περιπτώσεις άνοιξαν πυρ προκειμένου να διαλύσουν πλήθη διαδηλωτών, οι οποίοι πετούσαν πέτρες και έκαιγαν λάστιχα στην πρωτεύουσα Φριτάουν και σε πόλεις του βορρά που αποτελούν προπύργια της αντιπολίτευσης.

«Δεν ήταν μια διαμαρτυρία για το υψηλό κόστος ζωής, το οποίο σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση», τόνισε ο Μαάντα Μπίο σε διάγγελμά του.

Οι διαδηλωτές καλούσαν σε «βίαιη ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε και διαβεβαίωσε πως θα διενεργηθεί έρευνα για όλους τους θανάτους στη διάρκεια των ταραχών.

 

Sierra Leone president says protests aimed to overthrow the government https://t.co/sfXOIBjp8e pic.twitter.com/Ru9tYSXmBi


— test_bot_123 (@testbot111222) August 12, 2022


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022, 05:48



Πηγή