Ειδήσεις

Οι Αρχές επεκτείνουν τον εμβολιασμό στα παιδιά από την ηλικία των 3 ετών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 06:29

Η Χιλή ανακοίνωσε την Πέμπτη την επέκταση του εμβολιαστικού της προγράμματος κατά της Covid-19 και τη χορήγηση στα παιδιά από την ηλικία των 3 ετών του εμβολίου Coronavac του κινεζικού εργαστηρίου Sinovac, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (ISP).

Από τον Σεπτέμβριο, το ISP έχει εγκρίνει τη χορήγηση του ίδιου εμβολίου στα παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Για την ηλικιακή ομάδα από 16 έως 18 ετών προτιμάται το εμβόλιο PfizerBioNtech.

Η έγκριση του ISP δίνεται έπειτα από μελέτες που διεξήχθησαν από τη Sinovac στην Κίνα, οι οποίες “έδειξαν ότι το εμβόλιο είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών, και ότι καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν εκδηλώθηκε στην ηλικιακή ομάδα 3-5 ετών. “Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό”, δήλωσε ο Χεριμπέρτο Γκαρσία, διευθυντής του ινστιτούτου.

Η Χιλή ευθυγραμμίζεται έτσι με άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Αργεντινή, η Κολομβία και η Βενεζουέλα, οι οποίες ενέκριναν τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 3 ετών. Η Κούβα και η Νικαράγουα μείωσαν την ηλικία αυτή στα 2 έτη.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενέκρινε την Πέμπτη τη χορήγηση στα παιδιά από 5 έως 11 ετών του εμβολίου PfizerBioNtech κατά της Covid-19, πρώτο εμβόλιο που εγκρίνεται στην Ευρώπη γι΄αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου, το εμβόλιο της Pfizer έχει ήδη εγκριθεί για τα παιδιά από 5 έως 11 ετών σε ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και ο Καναδάς.

Η Χιλή συγκαταλέγεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη παγκοσμίως: σχεδόν 16 από τα 19 εκατομμύρια των κατοίκων της έχουν λάβει πλήρες εμβολιαστικό σχήμα (83,6%) και έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 42 εκατομμύρια δόσεις, κυρίως εμβόλια της Sinovac (24 εκατομμύρια), Pfizer/BioNtech (13 εκατομμύρια) και Astrazeneca (4 εκατομμύρια).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον Μάρτιο του 2020, έχουν εντοπιστεί 1.751.769 περιστατικά Covid-19 και έχουν καταγραφεί 38.218 θάνατοι.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021, 06:29

Πηγή