Ειδήσεις

Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ για τη δολοφονία Καραϊβάζ




Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 21:19

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής, σχεδόν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

Ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για «ενέδρα θανάτου» την ώρα που οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ πολλά δημοσιεύματα εστιάζουν στον εν ψυχρώ τρόπο εκτέλεσης. 

«Δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ δολοφονείται μπροστά στο σπίτι του», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική LeParisien, παραθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από εκτενές δημοσίευμα. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για δολοφονία διακεκριμένου δημοσιογράφου από ένοπλους μοτοσικλετιστές, ενώ μάλιστα στο τηλεγράφημά του -το οποίο αναπαρήγαγαν πολλά διεθνή ΜΜΕ- χαρακτηρίζει τις γκανγκστερικές δολοφονίες στην Αθήνα ως «σύνηθες φαινόμενο».

Aπό την πλευρά του o Guardian, κάνει λόγο για «επαγγελματική εκτέλεση» Έλληνα δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ στην Αθήνα.

H ιταλική la Repubblica αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά της ότι στήθηκε ενέδρα θανάτου σε βετεράνο Έλληνα δημοσιογράφο. 

Το US News εξίσου κάνει λόγο για δολοφονία Έλληνα δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ από ένοπλους μοτοσικλετιστές, αναδημοσιεύοντας ουσιαστικά το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. 

Από την πλευρά της, η Washington Post υπογραμμίζει: «Βετεράνος Έλληνας αστυνομικός ρεπόρτερ δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα», αναδημοσιεύοντας το εκτενές ρεπορτάζ του Associated Press, αναφέροντας ότι ο Καραϊβάζ δέχτηκε πυροβολισμούς στον Άλιμο, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 21:21



Source link