Ειδήσεις

Ξεπέρασαν τα 420.000 τα κρούσματα κορωνοϊού




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 05:01

Το τυνησιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλες 5.921 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φτάνει τα 420.103.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 116 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων στους 14.959 νεκρούς.

Μπροστά στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κρίσης οι περιφερειάρχες στην Τύνιδα, στην Αριάνα, στην Μπεν Αρούς και στη Μαρούμπα αποφάσισαν χθες να επιβάλουν σειρά περιοριστικών μέτρων από σήμερα ως τη 14η Ιουλίου.

Δεν θα επιτρέπεται τα καφέ και τα εστιατόρια να υποδέχονται πελάτες μετά τις 16:00, ενώ θα απαγορευθούν οι δημόσιες εορτές, οι συναθροίσεις και οι διαδηλώσεις για το διάστημα αυτό. Τα σούπερ-μάρκετ θα μπορούν να εξυπηρετούν το 30% της συνηθισμένης πελατείας τους προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης. Θα ανασταλεί επίσης η πρόσβαση στους χώρους λατρείας για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων.

Η κυβέρνηση της Τυνησίας, που επικρίνεται για τον αργό ρυθμό της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού, απορρίπτει το ενδεχόμενο να κηρύξει νέο εθνικό lockdown, επιχειρηματολογώντας ότι η οικονομία της χώρας δεν θα το άντεχε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 05:01



Source link