Ειδήσεις

Ξεκινάει το Ducati DesertX Tour


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, 07:56

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το τελευταίο μοντέλο που μας παρουσίασε η Ducati στη σειρά World Premiere 2022 ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο δίκυκλο. Οι Ιταλοί αποφάσισαν να διερευνήσουν τα… χωμάτινα μονοπάτια και δημιούργησαν το DesertX, ένα μοντέλο με έμφαση στην περιπέτεια και την κίνηση εκτός δρόμου. Η έμπνευση για τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει προέλθει από τα ιστορικά Ράλι της Αφρικής με τον σχεδιασμό να χρησιμοποιεί μια μίξη του παρελθόντος και του μέλλοντος των μοτοσικλετών περιπέτειας.

Ελαφριά και καλά εξοπλισμένη

Η DesertX χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα του Monster στα 937 κ.εκ. έχοντας απόδοση 110 ίππους καιΣτα αξεσουάρ της μοτοσικλέτας υπάρχει επιπλέον ρεζερβουάρ καυσίμου στο πίσω μέρος. 92Nm ροπής. Η μετάδοση έχει κοντύνει προκειμένου να είναι πιο χρηστική στις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ διαθέτει και δύο επιπλέον χαρτογραφήσεις Enduro και Rally για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα. Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι εντελώς καινούριο, σχεδιασμένο για καλή συμπεριφορά εκτός δρόμου, ενώ οι αναρτήσεις είναι της ΚΥΒ ρυθμιζόμενες με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 46mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω.

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 250mm κάνοντας ακόμα και τα πιο δύσκολα περάσματα προσβάσιμα για το DesertX. Η μοτοσικλέτα διαθέτει TFT οθόνη 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, φρένα της Brembo με σύστημα ABS στροφής, ενώ το βάρος είναι μόλις 202 κιλά.

Το DesertX Tour στη Μεγάλη Βρετανία

Ερωτηματικό παραμένει το πότε θα δούμε στην Ελλάδα το νέο αυτό μοντέλο περιπέτειας. Στη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε μια ωραία διοργάνωση που ονομάζεται DesertX Tour. Για περίπου έναν μήνα η μοτοσικλέτα μαζί με έμπειρους ανθρώπους της Ducati θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Βρετανίας προκειμένου να γνωρίσει τη μοτοσικλέτα ο κόσμος. Το DesertX Tour αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τη μοτοσικλέτα μέσα στο καλοκαίρι και στην Ελλάδα.

Ο Antoine Meo οδηγεί την DesertX.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων από την Ducati

Τελικά, πόσο Monster είναι το νέο Ducati Monster;


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, 07:56

Πηγή