Ειδήσεις

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ «παίζουν την κολοκυθιά» στο θέμα της ακρίβειας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, 05:35

Σε σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας στο Περιστέρι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δράττοντας της ευκαιρίας να επεκταθεί και σε άλλα ανοικτά ζητήματα της επικαιρότητας. 

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO και τν Λάρκο, καθώς και των αγροτών: «Μόνο με τη συλλογική δράση, που σήμερα μπορεί να ξεκινάει από λίγους κι αύριο να συσπειρώνει περισσότερους, μπορούμε κάτι κακό να εμποδίσουμε, ακόμα και να κερδίσουμε μια ανάσα, ένα θετικό. Αυτό το ξέρουν καλά οι εργάτες στο λιμάνι της COSCO, που με τον αγώνα τους κέρδισαν μέτρα ασφάλειας για να μη θρηνήσουν άλλο συνάδελφο και σήμερα απεργούν μαζικά για συλλογική σύμβαση εργασίας, παρά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας με τα ΜΑΤ, το Λιμενικό και τις αύρες, αλλά και τη συκοφαντία από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια.   

 

Το ξέρουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν για να έχουν όλοι δουλειά, κόντρα στη κυβέρνηση που θέλει να τους πετάξει στο δρόμο, για να παραδώσει αυτή τη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση στους ιδιώτες. Το ξέρουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, που με τα μπλόκα τους παλεύουν για να μπορούν να συνεχίζουν να παράγουν στα χωράφια τους. Δεν θα μας χαρίσει τίποτε και κανένας», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.  

«Δεν πρέπει – συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας – να περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και την κάθε κυβέρνηση, όπως κι αν εμφανίζεται αυτή, που παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη κάθε φορά από την προηγούμενη και συνεχίζει να μας φορτώνει όλο και με περισσότερα βάρη. Όμως, μπορούμε να περιμένουμε πολλά, μόνο από την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, που θα ιεραρχεί τις λαϊκές ανάγκες και θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, τις κυβερνήσεις, το κράτος και το σύστημα που υπηρετούν. Σας λέμε καθαρά, αυτό που πρώτα σάς έχει πει ξανά και ξανά η ίδια σας η πείρα: Δεν υπάρχουν ‘σωτήρες’, ούτε ‘παλιοί’, ούτε ‘νέοι’. Υπάρχει μόνο ο λαός, που αν το αποφασίσει, μπορεί να σώσει το λαό! Κι αυτό δεν είναι ένα σύνθημα για το αύριο, αυτή είναι απαίτηση του σήμερα. Γιατί σήμερα δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος, κανείς απροστάτευτος απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, που επιβάλλει 10ωρη απλήρωτη δουλειά, ανασφάλιστη εργασία, και θέλει να βάλει και φίμωτρο στον εργάτη που διαμαρτύρεται. Γιατί σήμερα, πρέπει να στηριχτούν οι λαϊκές οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα, λόγω της ακρίβειας. Γιατί σήμερα δεν πρέπει να μείνει ούτε ένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Γιατί σήμερα πρέπει να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας και εδώ στη Δυτική Αθήνα». 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, 05:35

Πηγή