Ειδήσεις

Να φανείτε αντάξιοι της βαριάς ιστορικής σας κληρονομιάς




Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021, 16:38

Ορκιζόμενοι στα ιερά και στα όσια των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστης και πατρίδας, δεν αναλαμβάνετε απλώς μια ύψιστη δέσμευση, αλλά συνδέεστε ηθικά με έναν αόρατο δεσμό μαζί τους, καλούμενοι να φανείτε αντάξιοι της βαριάς ιστορικής κληρονομίας, όποτε και αν κληθείτε να πράξετε το καθήκον σας. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, μιλώντας, σήμερα, στα Γρεβενά, σε ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών στο 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού.

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ και ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός.

«Η σημερινή ημέρα», είπε ο υφυπουργός, «είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για όλους σας. Πριν από λίγο δώσατε τον τιμημένο όρκο του Έλληνα στρατιώτη, την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα, για την τήρηση των νόμων και τη μέχρις εσχάτων υπεράσπισή του σημαντικότερου αγαθού της ανθρώπινης ύπαρξης, της ελευθερίας, αναλαμβάνοντας πλήρως την εθνική υποχρέωση να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

«Η κατάταξή σας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού», ανέφερε, «αποτελεί συνταγματική επιταγή και διαχρονικό κοινωνικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και ευθύνη που σας παρέχεται ως πολίτες, να υπηρετήσετε την πατρίδα σας».

«Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε», συμπλήρωσε ο Αλκ. Στεφανής, «είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής. Να φανείτε δυνατοί απέναντι στις δυσκολίες και να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή τους, με πάθος, καρτερία και επιμονή. Να δείχνετε υπευθυνότητα, ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που θα σας ανατίθενται. Να υπακούτε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας. Να προσέχετε την υγεία σας. Να είστε υπερήφανοι για την υπηρεσία που προσφέρετε στην πατρίδα. Να είστε σίγουροι ότι, σε μερικά χρόνια από σήμερα, η στρατιωτική σας θητεία θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία και υπερηφάνεια».

«Έχετε το προνόμιο και την μοναδική ευκαιρία να υπηρετήσετε τη θητεία σας σε μια ιδιαίτερα εμβληματική χρονική συγκυρία, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας. Η επέτειος αυτή συνιστά για όλους μας εξαιρετική ευκαιρία ιστορικής αναψηλάφησης και εθνικής αυτογνωσίας, πράξη τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης, που θα μας επιτρέψει ως Έθνος να επαναστοχαστούμε πάνω στην αδιάσπαστη ενότητα που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

«Η επέτειος της Εθνεγερσίας αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία να εμπνευστούμε από την ιστορία μας, να οραματιστούμε το αύριο της χώρας και να επανασυστηθούμε με τη νέα, προοδευτική, σύγχρονη ταυτότητά μας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σας εύχομαι υγεία και καλή στρατιωτική θητεία» κατέληξε ο Αλκ. Στεφανής.



Source link