Ειδήσεις

Ναρκωτικά κρυμμένα σε παιδικό δωμάτιο και σε κρύπτη αυτοκινήτου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 08:43

Μέσα στο παιδικό δωμάτιο είχε κρύψει ένα ζευγάρι την ποσότητα ναρκωτικών που εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να την… προφυλάξουν.

Πρόκειται για 14 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 15 κιλών και 669,8 γραμμαρίων και σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, την διακινούσαν σε πελάτες στα νότια προάστια. Όμως η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα νότια προάστια έβγαλε και άλλο «λαβράκι» και μάλιστα μεγάλης αξίας. Συγκεκριμένα, εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οι αστυνομικοί βρήκαν 18 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους δύο κιλών και 436,7- γραμμαρίων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν φτιάξει ειδική κρύπτη μέσα σε ένα αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά και να είναι δύσκολο να εντοπιστούν σε έναν τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς. «Τα πακέτα με την κοκαΐνη είχαν πάνω τους μια στάμπα που παραπέμπει στην μάρκα γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας και είναι η ταυτότητα του καρτέλ των ναρκωτικών που τα έφερε στην Ευρώπη» λέει στέλεχος των διωκτικών αρχών με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις εμπορίου παράνομων ουσιών.

Συνολικά, και στις δύο υποθέσεις, έγιναν έρευνες σε σπίτια στις περιοχές της Βάρης, της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Οι αρχές, εκτός από τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης και της κοκαΐνης, κατάσχεσαν:

6.352 ευρώ
100 λίρες Αγγλίας
20 δολάρια Η.Π.Α.
Έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οκτώ κινητά τηλέφωνα
Κλειδιά οικιών
Πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Οι συλληφθέντες, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ένα ακόμα άτομο και το αναζητούν.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 08:50

Πηγή