Ειδήσεις

«Μπορεί η πατρίδα να κοιμάται ήσυχη;»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 14:59

Με μια σκληρή δήλωση ο Γιάννης Μαντζουράνης κατακρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις δυσμενείς επιπτώσεις της παρακολούθησης του Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ, που αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στο Facebook, θέτει το ερώτημα εάν «η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη;» αφού η αποκάλυψη της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν διαψεύστηκε ούτε από τον ίδιο τον «στόχο», ούτε από τον «δράστη», δηλαδή, τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης επισήμανε ότι αυτή η δυσώδης υπόθεση δεν αφορά «κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας, που εκβιάζουν ο ένας τον άλλο» ή «σκοτεινό πόλεμο με πράκτορες ξένου κράτους». Μάλιστα σημειώνει ότι ο «δράστης» είναι πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους και ο «στόχος» είναι αρχηγός του ελληνικού Στρατεύματος.

«Μπορεί η πατρίδα να κοιμάται ήσυχη; Να εμπιστεύεται ο πολίτης τους φύλακες;», διερωτάται ο Γιάννης Μαντζουράνης και υπογραμμίζει ότι «ο εθνικός ποιητής μας γνωρίζει την ελευθερία από την κόψη του σπαθιού την τρομερή.  Όχι από την όψη των κοριών τη δολερή».

Δείτε την δήλωση του Γ. Μαντζουράνη στο Facebook

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 15:06

Πηγή