Διάφορα

Μητσοτάκης από Σέρρες: Στις εκλογές του 2023 ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει

…Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω

«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος και θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν σε καφέ, στο κέντρο της πόλης.

«Η κρίση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών, πρέπει να τη διαχειριστούμε όμως και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγο υπομονή μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας για το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Κώστας Καραμανλής: Όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας

Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Κύριε Πρόεδρε καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι Έλληνες.

Σήμερα είχαμε τη χαρά με τον Πρόεδρο και τους αγαπητούς συναδέλφους να επισκεφθούμε τρία σημαντικά έργα που έχουν γίνει στον τόπο μας. Μαζί με όλα τα άλλα έργα που γίνονται και στις Σέρρες και στη Βόρεια Ελλάδα, η Ελλάδα και η Βόρεια Ελλάδα αφήνει το χθες πίσω της και γι’ αυτό έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Διότι ο Πρόεδρος ήταν πάντα δίπλα σε όλους μας για να κάνουμε αυτό το έργο πραγματικότητα. Για άλλη μία φορά κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας, σας ευχαριστούμε όλοι οι συνάδελφοι, όλοι βουλευτές, ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι συνεργάτης πολύτιμος, και σας ευχόμαστε καλό κουράγιο για το υπόλοιπο των πολλών χρόνων που θα έχετε μπροστά σας».

Στις εκλογές του 2023 ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω

«Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το “έργο” κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν -τι αναρωτιέμαι άραγε- τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα, εδώ από τις Σέρρες.Περνάμε δύσκολους καιρούς, εν μέσω μίας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης. Δε νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία να χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδος», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Μία ιστορία από τη δεκαετία του ‘70 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», είπε ο Πρωθυπουργός.

Στήριξη στον πρωτογενή τομέα και στην εξωστρέφεια

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Σέρρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε νωρίτερα μια ακόμα οικογενειακή επιχείρηση, τη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων «Κορυφή», η ιστορία της οποίας ξεκίνησε το 1930.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι μία δυναμική επιχείρηση του πρωτογενούς τομέα. Να σας συγχαρώ για την ωραία δουλειά την οποία κάνετε και να επισημάνω ότι η κυβέρνησή μας έχει διαχρονικά σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα, στηρίζοντάς τον με μια σειρά από μέτρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ίσως το πιο σημαντικό ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος που είναι η φέτα, όχι μόνο η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει. Και για να γίνει αυτό έπρεπε να καταπολεμηθεί η μάστιγα των παράνομων ελληνοποιήσεων, έτσι ώστε και οι κτηνοτρόφοι μας, δεκάδες χιλιάδες κτηνοτρόφοι οι οποίοι τροφοδοτούν μια μονάδα όπως αυτή την οποία επισκεπτόμαστε σήμερα με 15 τόνους γάλα την ημέρα, να γνωρίζουν ότι μπορούν κι αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν».

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ειδικότερα στη μονάδα παραγωγής από τον ιδιοκτήτη της Ζαφείρη Κανακάρη.

Αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο των εξαγωγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το μέλλον είναι στην ποιότητα και στην εξωστρέφεια. Η επιχείρηση την οποία επισκέπτομαι σήμερα είναι μία εξαγωγική επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, με ποιοτικά προϊόντα τα οποία κρατάνε ψηλά τη σημαία της Ελλάδος, κατακτούμε τις αγορές του εξωτερικού. Και νομίζω ότι έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι αυτή είναι μία αποστολή την οποία η κυβέρνησή μας μπορεί να υπηρετήσει».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία «ΚΟΡΥΦΗ» δραστηριοποιείται στον κλάδο χονδρικής πώλησης και το 60% της δραστηριότητάς της αφορά αποκλειστικά τις εξαγωγές.

Νέες σχολικές υποδομές

Σε επόμενη στάση, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Νέο Σούλι Σερρών όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής. Τον Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στη συνέχεια περπάτησαν με τον Δήμαρχο έως το νέο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου προκειμένου να συναντήσουν τον Διευθυντή Κωνσταντίνο Σταϊκόπουλο, τους δασκάλους και το διοικητικό προσωπικό του σχολείου. Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση του Πρωθυπουργού στις νέες εγκαταστάσεις.

Η αναβάθμιση της σχολικής μονάδας, στην οποία φοιτούν 119 μαθητές, αποφασίστηκε το 2019 καθώς οι παλιές εγκαταστάσεις είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’30 και είχαν πάψει να ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες. Η συνολική αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα δύο ετών και οι νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις θα υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εκπαιδευτικών υποδομών της περιοχής, έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Νέου Σουλίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

Αναβάθμιση και «επανένωση» για την Ψυχιατρική Κλινική του Γ/Ν Σερρών

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Το έργο θα επιτρέψει τη μετεγκατάσταση της Κλινικής, η οποία εξακολουθεί να στεγάζεται στις δομές του παλιού νοσοκομείου, στο νέο νοσοκομειακό συγκρότημα, στα περίχωρα της πόλης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστούν ουσιαστικά οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών και θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα η παρακολούθησή τους από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς και η υποβολή τους σε εργαστηριακές εξετάσεις, η οποία σήμερα απαιτεί τη μεταφορά τους στο νέο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η νέα πτέρυγα θα έχει δυναμικότητα 18 κλινών και θα συνδέεται με το κυρίως κτήριο μέσω διακτηριακού διαδρόμου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Υπουργό Υποδομών και βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, συνομίλησε με εργαζόμενους. Ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νικόλα Φαρμάκη και τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη για τη λειτουργία του ιδρύματος και για τα εν εξελίξει έργα ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του, που υπολογίζεται ότι θα μειώσουν κατά 45% τα λειτουργικά έξοδά του, δηλαδή κατά 500.000 ευρώ ετησίως.

Η επανένωση της Ψυχιατρικής Κλινικής με τις υπόλοιπες μονάδες του Γ/Ν Σερρών αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των εκάστοτε διοικήσεων του Νοσοκομείου επί σχεδόν 20 χρόνια. Το έργο, προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 2021.

«Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής»

Επόμενη στάση του Πρωθυπουργού ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, όπου παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, καθώς η δομή όπου στεγάζονται σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρονολογείται από το 1960.

«Χαίρομαι που θα αποκτήσετε έναν καινούργιο πυροσβεστικό σταθμό, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τις δικές σας και του προσωπικού σας και θα είμαστε και εμείς σε εγρήγορση, ώστε το έργο να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος και σε δύο χρόνια να φύγετε από εδώ και να πάτε σε καινούργιες εγκαταστάσεις», είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος σταθμός θα είναι άρτια εξοπλισμένος, θα διαθέτει χώρο εκπαίδευσης πυροσβεστών, αμαξοστάσιο με θέσεις για έξι οχήματα και χώρο συντήρησης οχημάτων, ενώ η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την ανέγερσή του προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην περιαστική οδό.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πυροσβέστες που υπηρετούν στις Σέρρες και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για το έργο που επιτελούν, με αυτοθυσία, όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Και πάλι στο πρόσωπό σας, συγχαρητήρια, ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου και αν βρίσκονται, σε όλη την επικράτεια, για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνουν και φέτος το καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, στα γραφεία της Μητρόπολης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

The post Μητσοτάκης από Σέρρες: Στις εκλογές του 2023 ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει appeared first on Enimerosi24.

Πηγή