Διάφορα

Με «άγριες» διαθέσεις το Eurogroup της 8ης Ιουλίου για την Ελλάδα


Τελείωσε η ανοχή

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνέχεια της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας θα βρεθεί στην ατζέντα του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 8 Ιουλίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εν λόγω πηγή, παρόλο που οι υπουργοί Οικονομικών γνωρίζουν ότι το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να στείλουν το «σωστό μήνυμα» σε όποια κυβέρνηση προκύψει.
Όλα δείχνουν ότι η ανοχή των επίσημων πιστωτών, λόγω κυρίως των ευρωεκλογών, φθάνει στο τέλος της και ότι πλέον οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να θυμηθούν το παλιό καλό εαυτό τους.
Αυτό βέβαια σημαίνει επίσης ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει θα έχει ελάχιστη ή καθόδου περίοδο χάριτος.
Ήδη στο σημερινό προπαρασκευαστικό του Eurogroup, Euroworking Group, η σκληρή ομάδα των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών του Βορρά θα εμφανιστεί απολύτως βέβαιη ότι οι παροχές Τσίπρα και οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων δημιουργούν σοβαρές αρρυθμίες στον φετινό προϋπολογισμό και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν προληπτικά δημοσιονομικά μέτρα στην οικονομία.
Τα τελευταία (σσ νέα μέτρα) μπορεί να αποφευχθούν στον βαθμό που η επόμενη κυβέρνηση θα ασκήσει συνετή δημοσιονομική πολιτική, καθησυχάζει στην έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος που επίσης εμφανίζεται δύσπιστη ως προς τις προβλέψεις της κυβέρνησης, προειδοποιώντας για χαμηλής πτήσης ανάπτυξη (1,9% του ΑΕΠ) φέτος και μη επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Με «άγριες» διαθέσεις το Eurogroup της 8ης Ιουλίου για την Ελλάδα appeared first on Enimerosi24.



Source link