Τεχνολογία

Μεταχειρισμένοι υπολογιστές | Αγορά Refurbished PC (laptop & desktop)




28 Oct Μεταχειρισμένοι υπολογιστές | Αγορά Refurbished PC (laptop & desktop)

Posted at 18:51h
in PC, TECH STUFF
by Notis P.

Οι μεταχειρισμένοι υπολογιστές, ή καλύτερα τα ανακατασκευασμένα – refurbished PC, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να αποκτήσετε ένα νέο desktop ή laptop στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς.  Η αγορά Refurbished PC αποτελεί την πιο συμφέρουσα επιλογή. Άλλωστε, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας, οι παλαιότεροι υπολογιστές τείνουν να γίνονται ολοένα και οικονομικότεροι. Μάλιστα όταν πρόκειται για την αγορά μεταχειρισμένου υπολογιστή, η τιμή είναι ακόμη χαμηλότερη.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου – refurbished υπολογιστή (laptop & desktop).


Μεταχειρισμένοι υπολογιστές – Refurbished PC & Εκθεσιακοί

Αρκετός κόσμος αγνοεί τις βασικές ορολογίες κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου υπολογιστή. Ειδικότερα, οι ορολογίες που αποτελούν βασικό πυλώνα είναι κυρίως δύο. Τα Refurbished PC και οι εκθεσιακοί υπολογιστές. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει την κατηγορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν επιστραφεί, επιθεωρηθεί και επισκευαστεί ώστε να μεταπωληθούν. Μάλιστα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπόκεινται και σε κάποια αναβάθμιση σε RAM και ROM ώστε να «πιάσουν» καλύτερη τιμή στην αγορά. Πρόκειται δηλαδή για ανακατασκευασμένους υπολογιστές

Οι εκθεσιακοί υπολογιστές, είναι στην ουσία τα μεταχειρισμένα PC τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από κάποια εταιρεία ως «βιτρίνα». Ως ένα δείγμα δηλαδή το οποίο ο εκάστοτε πελάτης μπορεί να δοκιμάσει πριν προβεί σε μια αγορά.

Γιατί να επιλέξετε την αγορά μεταχειρισμένων υπολογιστών;

Η αγορά ενός υπολογιστή δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη επιλογή. Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Έτσι, οι refurbished μεταχειρισμένοι υπολογιστές σας προσφέρουν την δυνατότητα να αποκτήσετε ένα νέο μηχάνημα, σε τιμή που σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να βρείτε laptops και desktops με 200€ που σε διαφορετικές περιπτώσεις θα έπρεπε να πληρώσετε τουλάχιστον τα τριπλάσια.

Μια λάθος αντίληψη που επικρατεί είναι ότι η αγορά refurbished pc σημαίνει ότι θα προμηθευτείτε και ένα χαμηλότερης ποιότητας υπολογιστή, ο οποίος έχει υποστεί και έντονη χρήση. Κάτι που θα οδηγήσει σύντομα σε μια βλάβη και δεν έχει καμία εγγύηση.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού οι refurbished υπολογιστές έχουν περάσει από ένα σύνολο ελέγχων, επισκευών και αναβαθμίσεων ώστε την στιγμή που θα τους παραλάβετε να είναι σαν καινούριοι. Μάλιστα, οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την πώληση μεταχειρισμένων υπολογιστών, προσφέρουν από ένα έως δύο χρόνια εγγύησης. Κάτι που φυσικά εξαλείφει τον όποιο φόβο θα μπορούσατε να έχετε.

Μεταχειρισμένοι Υπολογιστές – Είναι ασφαλής η αγορά τους;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν είναι τόσο απλή. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα pc, είναι ο προμηθευτής από τον οποίο τα αγοράζετε. Αν πρόκειται για κάποια καταξιωμένη εταιρεία με τις αντίστοιχες εγγυήσεις, τότε ναι η αγορά refurbished υπολογιστών είναι απόλυτα ασφαλής.

Πότε δεν πρέπει να αγοράσετε refurbished υπολογιστές;

Συνήθως οι μεταχειρισμένοι υπολογιστές που θα βρείτε στο εμπόριο αποτελούν παλαιότερα μοντέλα τα οποία δεν διαθέτουν τις τελευταίες τεχνολογίες και δυνατότητες. Εάν δηλαδή αναζητάς ένα Gaming PC για να απολαύσεις τις τελευταίες κυκλοφορίες, τότε πολύ πιθανόν η αγορά refurbished pc να μην αποτελεί την κατάλληλη επιλογή.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, εάν γνωρίζετε και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξετε κατά την αγορά υπολογιστή, τότε δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, η αγορά μεταχειρισμένου υπολογιστή αποτελεί την βέλτιστη επένδυση.

Από πού μπορώ να αγοράσω Refurbished laptops ή desktop;

Αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα σας δίνουν την δυνατότητα να αγοράσετε ανακατασκευασμένους υπολογιστές. Κάποιοι μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και με δύο έτη εγγύησης. Αν και με μια αναζήτηση μπορέσαμε να βρούμε πολλά καταστήματα, θα ενημερώσουμε το άρθρο με τους καλύτερους προμηθευτές αφού προβούμε σε μερικές δοκιμές.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να σας προτείνουμε κάποια μη αξιόπιστη εταιρεία. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι και σύντομα θα έχετε μια ολοκληρωμένη λίστα με τους καλύτερους προμηθευτές refurbished υπολογιστών.

Μπορώ να βρω και άλλες μεταχειρισμένες συσκευές τεχνολογίας;

Φυσικά. Οι μεταχειρισμένοι υπολογιστές δεν είναι τα μόνα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε refurbished. Κάθε προϊόν τεχνολογίας και gadget μπορεί να διατεθεί προς πώληση ως ανακατασκευασμένο. Μάλιστα, η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων Gearbest προσφέρει αρκετά refurbished προϊόντα σε ασυναγώνιστες τιμές.

Αν θέλετε να δείτε μερικά από αυτά δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ: Refurbished προϊόντα από Gearbest

Like this:

Like Loading…



Source link