Ειδήσεις

Μετέτρεψαν το σχολικό σε κινούμενο σπίτι με πανέξυπνη αρχιτεκτονική


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, 17:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα σχολικά λεωφορεία διαθέτουν αρκετό χώρο και η απλή διάταξη των θέσεων, επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να το διαμορφώσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Το κανάλι στο Youtube New Jersey Outdoor Adventures παρουσίασε μία τέτοια μετατροπή, δείχνοντας πως για ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται έξυπνη αρχιτεκτονική και όχι μεγάλος χώρος.

Το συγκεκριμένο μικρό σχολικό βάφτηκε άσπρο και παρά το μέγεθος του, κρύβει ένα εκπληκτικό εσωτερικό με άφθονο χώρο διαβίωσης, μια μεγάλη κουζίνα και ένα μικρό μπάνιο. Στη μία πλευρά είναι η κουζίνα και ο ειδικός χώρος εργασίας ενώ διαθέτει κουζίνα με τρεις εστίες, φούρνο και ένα μικρό ψυγείο/καταψύκτη.  Διαθέτει επίσης δύο συρόμενες αποθήκες και επιπλέον χώρο αποθήκευσης κάτω από το νεροχύτη. 

Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται ο καναπές που μετατρέπεται σε χώρο τραπεζαρίας που λειτουργεί ως δεύτερος χώρος εργασίας και ενώ η μία πλευρά του καναπέ έχει αποθηκευτικό χώρο από κάτω, η άλλη πλευρά φιλοξενεί μία σόμπα για τον χειμώνα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κρεβάτι κανονικού μεγέθους ενώ το μπάνιο κρύβει την αποχέτευση σε ξύλινο δάπεδο.

Η μετατροπή ενός σχολικού λεωφορείου σε τροχόσπιτο είναι ιδανική για δύο άτομα, με άφθονο χώρο για ύπνο, εργασία και καθημερινές ανάγκες.

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, 17:30

Πηγή