Τεχνολογία

Μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα




04 Oct Μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Posted at 12:47h
in BUSINESS
by Soustas

Μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, αναμένεται να ανακοινώσουν, αύριο, Δευτέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Η προστιθέμενη αξία της επένδυσης, αναμένεται να αγγίξει το ένα δισ. ευρώ, ενώ αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft αναμένεται να έχουν έδρα στην Αττική. Οι επιμέρους λεπτομέρειες της επένδυσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ενδεικτικό της σημασίας της είναι ίσως πως όσοι έχουν ασχοληθεί ή γνωρίζουν το project έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως η Microsoft μαζί με την κυβέρνηση δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα που εμπέδωσε περαιτέρω συνθήκες εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Η συνάντηση Μητσοτάκη- Smith στις αρχές του έτους στο Νταβός

Σημειώνεται, πως η τελική απόφαση της εταιρείας , με την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Οι διαβουλεύσεις , όπως επισημαίνεται, είχαν ξεκινήσει στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η επιλογή της χώρας από την Microsoft για την εγκατάσταση των νέων της δραστηριοτήτων στην Ευρώπη έγινε με αυστηρά οικονομικά κριτήρια αλλά και πολύ δουλειά από το γραφείο του πρωθυπουργού ενώ χρειάστηκε και η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών προβλέψεων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο.

Η υλοποίησή της εκτιμάται ότι θα βελτιώσει έτι περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Πηγή: insider.gr

Like this:

Like Loading…



Source link