Ειδήσεις

Μήνυμα συνεργασίας Αθήνας – Τιράνων από Καμίνη και Βελιάι




Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 19:40

«Η Αθήνα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια ευημερίας της ευρύτερης γεωγραφικής μας περιοχής, της νοτιοανατολικής Ευρώπης, είτε πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, είτε για τα Σκόπια και τα Τίρανα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Τιράνων, Έριον Βελιάι στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας .

Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, οι δύο δήμαρχοι έστειλαν μήνυμα συνεργασίας και ενότητας. Συμφώνησαν ότι οι πόλεις αποτελούν το εργαστήρι της προόδου καθώς, από αυτές θα «ξεπηδήσουν» καινούριες ιδέες, τεχνολογίες και μορφές κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης.

«Από τη φύση τους, οφείλουν να δείχνουν τον δρόμο, να αποτελούν παράδειγμα ακόμα και για την κεντρική εξουσία. Να αποδεικνύουν πως ανεξάρτητα από ανεπίλυτα διμερή προβλήματα μεταξύ των κρατών, οι πόλεις οφείλουν πάνω απ’ όλα στους πολίτες τους να συνομιλούν, να συνεργάζονται, να βρίσκουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης.

«Συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το αστικό περιβάλλον ώστε να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Για το πόσο μπορεί να βοηθήσει τις οικονομίες μας η στροφή στη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία», δήλωσε ο Γ. Καμίνης συμπληρώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ανταποδώσει την επίσκεψη στα Τίρανα, για την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος των Τιράνων σημείωσε: «Ανυπομονώ για την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην πόλη μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό πολιτιστικό ημερολόγιο με δράσεις κι εκδηλώσεις για τους πολίτες μας. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικές και επενδύουμε πολύ σε αυτές».

Αναφερόμενος δε, στο έργο του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, είπε ότι αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις μεγάλες πόλεις. Η άριστη δουλειά του είναι προϊόν της εμπειρίας του ως Συνηγόρου του Πολίτη και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλωστε τα βιώματα του καθενός είναι αυτά που αφήνουν το αποτύπωμα τους στη μετέπειτα πορεία μας».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων ξενάγησε τον Αλβανό ομόλογο του στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων για το οποίο ο δήμος φιλοδοξεί να γίνει πνεύμονας καινοτομίας της πόλης.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 19:40



Source link