Ειδήσεις

Μάνια Βλαχογιάννη – My Christmas


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, 14:07

Μετά την κυκλοφορία του συλλεκτικού της cd με τίτλο Φλογισμένα Χείλη 2014 – 2021, η σοπράνο crossover Μάνια Βλαχογιάννη επιστρέφει δυναμικά τα φετινά Χριστούγεννα με μια νέα δισκογραφική δουλειά.

Το καινούριο διπλό single της πολύπλευρης ερμηνεύτριας τιτλοφορείται «Μy Christmas» και περιέχει δύο πολυαγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια διασκευασμένα σε ύφος jazz.

Με το White Christmas του διάσημου Αμερικάνου συνθέτη Irving Berlin στην αγγλική και ελληνική του εκδοχή και τον Μικρό Τυμπανιστή των Harry Simeone & Katherine Kennicott Davis η Μάνια Βλαχογιάννη μας χαρίζει τα φετινά Χριστούγεννα δύο βελούδινες ερμηνείες γεμάτες εκφραστικότητα, δυναμισμό και διάχυτη νοσταλγία με την υπογραφή του διεθνούς φήμης τζαζίστα Γιώργου Κοντραφούρη στο πιάνο και του εμπνευσμένου Γιώργου Πρινιωτάκη στην ενορχήστρωση.

Το Jazz τρίο συμπληρώνουν οι διακεκριμένοι μουσικοί Περικλής Τριβόλης (κοντραμπάσο) και Θάνος Χατζηαναγνώστου (ντραμς).

To single My Christmas είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, το Spotify και το YouTube από τη δισκογραφική εταιρία FM Records.

Ακούστε το τραγούδι:

 

Η Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Διπλωματούχος Πιάνου σε ηλικία 17 ετών από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Α’ Bραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Eπιδόσεως και από τη Μουσική Ακαδημία Ρίχαρντ Στράους του Μονάχου, σπούδασε παράλληλα Μονωδία και Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο.

Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και σε Δραματική Σχολή του Μονάχου.

Διετέλεσε Υποδιευθύντριας της Κρατικής Μουσικής Σχολής της Πανεπιστημιακής Πόλης Garching στο  Μόναχο και συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Συνεργάζεται με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και καταξιωμένους μαέστρους ενώ μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 26 δισκογραφικές δουλειές της αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν τα ελληνικά και ξένα Charts.

Η Μάνια Βλαχογιάννη έγραψε το βιβλίο – λιμπρέτο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, το οποίο μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές.

Το 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δημάρχου για θέματα Πολιτισμούκαι από το 2021 τελεί παράλληλα καθήκοντα Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Μουσικού Διαγωνισμού του Ομίλου για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

 

 

 

 

 

Πηγή