Ειδήσεις

Λεωνίδας Καβάκος και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συναυλία για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, 14:25

Κοινή συναυλία για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στις 4 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής με τον Λεωνίδα Καβάκο σε ρόλο σολίστ και αρχιμουσικού.

Η συμβολική αυτή συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Μαζί του ερμηνεύουν δύο πολλά υποσχόμενοι νέοι μουσικοί. Ο διακεκριμένος Ουκρανός βιολονίστας Ντμίτρο Ουντοβιτσένκο συνδιαλέγεται με τον Λεωνίδα Καβάκο στο δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για 2 βιολιά και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα του Γ.Σ. Μπαχ. Στη συνέχεια, ο α’ κορυφαίος στις βιόλες της Ορχήστρας, Ηλίας-Ίων Λιβιεράτος μαζί με τον Λεωνίδα Καβάκο, παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος (Andante) της αριστουργηματικής Συμφωνίας κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα του Β.Α. Μότσαρτ.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας κλείνει με τον Ντμίτρο Ουντοβιτσένκο στο δεύτερο μέρος (Adagio di molto) από το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα του Γιαν Σιμπέλιους. Το πρόγραμμα της συναυλίας λήγει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ. 4 σε μι ελάσσονα του Γ. Μπραμς.

«Η μουσική αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι δυνατότητες της γλώσσας, είχε πει ο Φινλανδός συνθέτης Γιαν Σιμπέλιους και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, έχοντας επίγνωση του κοινωνικού και πολιτισμικού της ρόλου, συμπράττει ξανά με τον παγκοσμίως κορυφαίο Λεωνίδα Καβάκο» επισημαίνει η ΚΟΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, 14:26

Πηγή