Ειδήσεις

Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Remy Cointreau




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 14:02

Η Remy Cointreau ανακοίνωσε αποτελέσματα που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης για premium κονιάκ στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξη για τις προοπτικές της τρέχουσας οικονομικής χρήσης και μετά.

Η εταιρεία που παρασκευάζει το κονιάκ Remy Martin ανακοίνωσε ότι ανακάμπτει πιο ισχυρή από την κρίση του κορωνοϊού, καθώς η κρίση δημιούργησε τάσεις όπως η κατανάλωση ποτών στο σπίτι στις ΗΠΑ, μια φρενίτιδα για κοκτέιλ και αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, τα οποία υποστήριξαν την ώθησή της σε ποτά με υψηλότερες τιμές για να αυξήσει τα περιθώρια.

Η Remy Cointreau, η οποία σχεδιάζει να επαναγοράσει το 1,98% των μετοχών της, αύξησε επίσης το μέρισμα κατά 85%, οδηγώντας τη μετοχή της σε άνοδο 3%.

Προβλέπει μια εξαιρετική αρχή στη χρήση 2021/2022 που ξεκίνησε την 1η Απριλίου και δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να αυξήσει τις επενδύσεις στην επικοινωνία για τη στήριξη των brands της.

Η ανάκαμψη της ζήτησης για κονιάκ στην Κίνα και στις ΗΠΑ, μαζί με τον αυστηρό έλεγχο του κόστους, έδωσαν ώθηση στα οργανικά λειτουργικά κέρδη της κατά 12,8% στα 236.1 εκατ. ευρώ στη χρήση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 10%.

Στο προηγούμενο έτος είχε σημειώσει πτώση 22% στα κέρδη του ομίλου, εξαιτίας της επίπτωσης της πανδημίας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, 14:02



Source link