Διάφορα

Ι. Χατζηθεοδοσίου – πρόεδρος Ε.Ε.Α. : Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα


Η μείωση του ΕΝΦΙΑ που τελικά θα ισχύσει από τη φετινή χρονιά, ήταν σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη από όλα όσα ακούσαμε στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει τονίσει κατ΄επανάληψη την ανάγκη μείωσης της φορολογίας πολιτών και επιχειρήσεων, καθώς είναι δεδομένο ότι η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν άλλους φόρους. Επειδή η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στα άμεσα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ώστε να πάρουν μία «ανάσα» οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι που δίνουν αγώνα επιβίωσης και κυρίως να δουν έμπρακτα ότι κάτι «κινείται». Οι αλλαγές που έρχονται για τις 120 δόσεις είναι σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση και περιμένουμε να δούμε το πλήρες σχέδιο. Στα θετικά των κυβερνητικών εξαγγελιών προσμετρώνται και τα πέντε μεγάλα έργα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόκειται για κινήσεις που όντως μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας όμως, για να είμαστε ρεαλιστές, θα χρειαστούν χρόνια για να γίνουν ορατές οι αλλαγές αυτές.
Αυτή την στιγμή προέχουν τρία πράγματα. Το πρώτο είναι να πειστούν οι δανειστές για την αναγκαιότητα των μέτρων και την εφαρμογή τους χωρίς να προκύψει δημοσιονομικό κενό και βέβαια οι βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε θέματα καθημερινότητας, τα οποία όμως επηρεάζουν άμεσα και το επιχειρείν. Τέτοια είναι το μείζον θέμα της ασφάλειας αλλά και η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών όπως η φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει το πολιτικό κόστος για να βάλει μία τάξη, καθώς όπως έχω πει είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης να διορθωθούν αυτά τα κακώς κείμενα που επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία και απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων. Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να έρθουν νέες επενδύσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.
Με την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά. Ευχή όλων μας είναι να τα πετύχει.

The post Ι. Χατζηθεοδοσίου – πρόεδρος Ε.Ε.Α. : Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα appeared first on Enimerosi24.



Source link