Ειδήσεις

Θρίαμβος και κούπα για την Ίντερ, 3-0 τη Μίλαν


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 23:06

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αυτή την φορά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η Ίντερ πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου του Super Cup, πρώτου της σεζόν 2022/2023 στην Ιταλία, δεύτερου διαδοχικού (πέρυσι είχε επικρατήσει 2-1 της Γιουβέντους στην παράταση) και 7ου συνολικά στην ιστορία της, με 3-0 επί της Μίλαν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της αποψινής της αντιπάλου.

Η Ίντερ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και με δύο γκολ στα πρώτα 21 λεπτά (Ντιμάρκο και Τζέκο) κατάφερε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού. Με σωστή διαχείριση στο δεύτερο ημίχρονο οι «νερατζούρι» κλείδωσαν το ματς στο 77ο λεπτό με τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Το τελικό 3-0 πανηγυρίστηκε απόλυτα δικαιολογημένα από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, ιδιαίτερα από τον προπονητή, Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος έκανε το 4Χ4 στα τρόπαια του Super Cup. Είχαν προηγηθεί τα δύο με τη Λάτσιο (2017, 2019) και πέρυσι ξανά με την Ίντερ.

Οι απερχόμενοι, εκτός θαύματος, πρωταθλητές της Serie A, επιβεβαίωσαν ότι δεν διάγουν καθόλου «καλό φεγγάρι», καθώς μετά τις δύο απανωτές ισοπαλίες στο Καμπιονάτο, που έδωσαν την ευκαιρία στη Νάπολι να ξεφύγει στην κορυφή, δεν τα κατάφεραν ούτε απόψε στον τελικό του Super Cup, γνωρίζοντας μία βαριά ήττα από τη «αιώνια» αντίπαλό τους.

Πρόσφατα αποκλείστηκαν και στο Coppa Italia από την Τορίνο και το μόνο που τους απομένει, πια, είναι να τα δώσουν όλα για να βρεθούν και του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Ο σημερινός ήταν ο 3ος τελικός στον οποίο τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο κορυφαίες ομάδες του Μιλάνου. Στους δύο προηγούμενους, του Κυπέλλου το 1977 και του Super Cup 2011, η Μίλαν είχε πανηγυρίσει ισάριθμες φορές.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 23:08

Πηγή