Ειδήσεις

Θα έχουμε μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα




Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, 11:10

Έκκληση προς τους πολίτες να γιορτάσουν το Πάσχα σε εξωτερικούς έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι, μάλλον θα έχουμε μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων λόγω του συνωστισμού. 

Ο ίδιος πρότεινε να φροντίσουμε να δούμε τους ανθρώπους μας σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι τα μπαλκόνια και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούμε αυτές τις ημέρες γιατί είναι επικίνδυνο.

Μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα πρέπει να προσέξουμε τόνισε ο καθηγητής. Επεσήμανε μάλιστα πως πριν 2 μέρες κυκλοφόρησε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet μια εργασία από την Σκωτία που έδειξε ότι μόνο με μία δόση της Astrazeneca ή της Pfizer μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90%.

«Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά…..μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων τις ημέρες του Πάσχα θα την έχουμε….» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, 11:11



Source link