Ειδήσεις

Θέμα ημερών η παράδοση έξι αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, 05:15

Η Ισπανία θα παραδώσει εντός των προσεχών ημερών τα πρώτα έξι από τα συνολικά 10 άρματα μάχης Leopard 2 που έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

«Θα ακολουθήσει μια δεύτερη παρτίδα με άλλα τέσσερα άρματα μάχης», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Funke, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

«Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί», τόνισε αναφερόμενος σε «ανθρωπιστική βοήθεια, υποδοχή προσφύγων και παράδοση αμυντικών οπλικών συστημάτων».

Πρόσφατα, 55 Ουκρανοί ολοκλήρωσαν στην Ισπανία την εκπαίδευσή τους στα άρματα μάχης Leopard: 40 μέλη πληρώματος και 15 μηχανικοί.

Τα Leopard που παραδίδει η Ισπανία στην Ουκρανία είναι παλαιότερου τύπου (2Α4). Ο ισπανικός στρατός διαθέτει συνολικά 347 άρματα μάχης Leopard. Εξ αυτών, τα 108 είναι Leopard 2A4 και 239 είναι Leopard 2A6 (σ.σ. τα οποία είναι πιο προηγμένα).

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη λάβει άρματα μάχης Leopard από τη Γερμανία, τον Καναδά και την Πολωνία, προκειμένου να απωθήσουν τους Ρώσους εισβολείς από τα κατεχόμενα εδάφη.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, 05:16

Πηγή