Ειδήσεις

«Θέλω οι παίκτες μου να σκέφτονται με τον σωστό τρόπο»

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πρέπει να δείξουν ωριμότητα, καθώς κυνηγούν τέσσερα τρόπαια αυτή τη σεζόν, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη ποιότητα στην οποία πρέπει να επικεντρωθούν, όπως δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ πριν από τον αυριανό πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League με την Μπενφίκα.

Η Λίβερπουλ κέρδισε το League Cup τον Φεβρουάριο και είναι δεύτερη στην Premier League έχοντας επίσης φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας για να παραμείνει σε τροχιά για μια άνευ προηγουμένου συλλογή τεσσάρων τροπαίων, αυτή τη σεζόν.

Μιλώντας πριν φύγει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα, ο Κλοπ είπε ότι η νίκη του Σαββάτου με 2-0 επί της Γουότφορντ ήταν ένα τέλειο παράδειγμα του πώς ήθελε η ομάδα του να προσεγγίζει τους αγώνες της.

«Έχουμε παίξει παιχνίδια στο παρελθόν όταν ήμασταν μπροστά στο 1-0 και ακόμα τρέχαμε σαν τρελοί σαν να μην ήμασταν νικητές εκείνη τη στιγμή. Θέλω οι παίκτες μου να σκέφτονται με τον σωστό τρόπο και αυτό είδα το Σάββατο. Όλοι γνωρίζουμε μια αποτυχία, ένα μικρό λάθος και τουλάχιστον ένας ανταγωνισμός μπορεί να χαθεί. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς, απλά είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση. Η ωριμότητα είναι σημαντική, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα, δεν βοηθάει πολύ. Αλλά αν μπορείς να συνδυάσεις την ποιότητα, την επιθυμία, τον ενθουσιασμό και τη νοοτροπία με την ωριμότητα, αυτό δεν μπορείς να το αγοράσεις», είπε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους.

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή και ο Κλοπ είπε ότι δεν είχε πρόβλημα να προετοιμάσει τους παίκτες του για σημαντικά παιχνίδια αυτόν τον μήνα.

«Είναι ωραίο, το απολαμβάνουμε», είπε ο Κλοπ. «Οι προπονήσεις είναι πολύ σύντομες. Η συνάντηση που είχαμε σήμερα το πρωί ήταν πιο σύντομη από την προπόνηση. Είναι η κατάσταση που θα ονειρευόμασταν. Δεν σκέφτομαι να γίνουμε καλύτεροι, σκέφτομαι ότι είμαστε στην κορυφή του παιχνιδιού μας. Αυτό είναι το πλάνο για όλα τα παιχνίδια. Προσπαθείς να βελτιωθείς γενικά. Η Μπενφίκα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Πορτογαλία, μπορεί να μην είναι εκεί που θέλει να είναι στο πρωτάθλημά της, αλλά είναι σκληρός αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί. Έχουν πολύ ποιότητα και εμπειρία ανυπομονώ για το παιχνίδι», συμπλήρωσε.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Μπράγκα και διαπίστωσε αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Νέλσον Βερίσιμο, προειδοποιώντας:

«Είναι μια ομάδα που συνδυάζει τεχνική, ταχύτητα και οργάνωση. Αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Δεν είναι στην καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά έχουν διαπρέψει στο Champions League. Ο Άγιαξ ήταν φαβορί, η ομάδα που όλοι φοβόντουσαν εκτός του top-5, με απίστευτο ταλέντο και αποκλείστηκε από την Μπενφίκα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε.

Ο αυριανός αγώνας σηματοδοτεί την επιστροφή του Γερμανού προπονητή στη Λισαβόνα. Ήταν εκεί όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ:

«Ήμουν διακοπές στη Λισαβόνα με την οικογένειά μου και με πήρε ο ατζέντης μου. Είπα ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται και θυμάμαι να κοιτάζω τα παιδιά μου και να ψιθυρίζω: Είναι η Λίβερπουλ».

Η Λίβερπουλ θα έχει μια πλήρη ομάδα για τη σύγκρουση με την Μπενφίκα, με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να επιστρέφει μετά από τραυματισμό του μηριαίου και τον Νάμπι Κεϊτά να έχει λύσει ένα πρόβλημα στο γόνατο.

Πηγή