Ειδήσεις

Η VW ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό crossover με τιμή από 20.000 έως 25.000 ευρώ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, 09:01

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί θα λανσάρει το επόμενο μοντέλο της σειράς ID η Volkswagen. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε στο πλαίσιο της Έκθεσης του Μονάχου, πως το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2025 και θα κοστίζει μεταξύ 20.000 και 25.000€.

Το concept ID. LIFE, το οποίο παρουσιάζεται στην IAA 2021 αυτές τις μέρες, δίνει μία γεύση από την έκδοση παραγωγής. Ανήκει στα compact crossover και διακρίνεται για το μοντέρνο design, την αειφορία, τις ψηφιακές τεχνολογίες και το καινοτόμο εσωτερικό.

 

Μέσα και έξω από την πόλη

Απευθύνεται στους νεότερους σε ηλικία οδηγούς. Η πρόσβαση στο όχημα παρέχεται μέσω κάμερας σε συνδυασμό με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Μια αφαιρούμενη οροφή από ύφασμα προσδίδει cabrio υπόσταση στο όχημα, μειώνοντας παράλληλα το βάρος.

Είναι ιδανικό για αστικές μετακινήσεις χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, την υπερυψωμένη θέση καθισμάτων και το εξαιρετικά μεταβλητό εσωτερικό. Παράλληλα μπορεί να το απολαύσει κάποιος και εκτός πόλης λόγω της ιδανικής ορατότητας προς όλες τις κατευθύνσεις, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 190 χιλιοστών και τις μεγάλες γωνίες προσέγγισης – αναχώρησης 26° και 37° αντίστοιχα.

Ο αειφόρος χαρακτήρας του αντανακλάται στην επιλογή υλικών και βαφών. Το ύφασμα για την οροφή και το μπροστινό καπό είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Από ανακυκλώσιμα υλικά είναι και τα ελαστικά. Στην καμπίνα έχουν τοποθετηθεί πιστοποιημένο οικολογικό ξύλο για το ταμπλό και ArtVelours Eco για τα πίσω καθίσματα. Ανακυκλωμένα ροκανίδια ξύλου με ένα σκληρυντικό με βιολογική βάση χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό φινίρισμα, προσθέτοντας ευχάριστη αφή και χρώμα.

 

400 χιλιόμετρα αυτονομίας

Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω επιφάνειας αφής στο εξαγωνικό τιμόνι με ανοιχτό το πάνω τμήμα. Τα smartphones φορτίζονται επαγωγικά στις ειδικές θήκες των θυρών. Επιπλέον, διαθέτει μια κονσόλα videogames και ένα προβολέα, ενώ μια οθόνη προβολής εκτείνεται από το ταμπλό. Οι πλάτες των μπροστινών καθισμάτων διπλώνονται προς τα εμπρός για να χρησιμεύσουν ως στηρίγματα ποδιών για τους επιβάτες.

Όπως τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της σειρά ID. έτσι και το ID. LIFE βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 234 ίππους και η μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 57 kWh επιτρέπει αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπαταρίες φέρουν τα ηλεκτρικά ID.3 και ID.4 της Volkswagen;

Πολύ μεγάλες επιδοτήσεις από τη Volkswagen στην Αστυπάλαια

Αποκαλύφθηκε το νέο VW Polo GTI

 

 

Πηγή