Τεχνολογία

Η Samsung και η Virgin Media συμπράττουν για τη διεύρυνση της κάλυψης 4G και 5G δικτύου


15 Apr Η Samsung και η Virgin Media συμπράττουν για τη διεύρυνση της κάλυψης 4G και 5G δικτύου

Posted at 23:16h
in LIFE TECH
by Soustas

Η Samsung Electronics και η Virgin Media O2 ανακοίνωσαν σήμερα, ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ανάπτυξη πολλαπλών ζωντανών τοποθεσιών 4G και 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχωρώντας στην επόμενη φάση της συνεργασίας τους. Παράλληλα, με αυτήν την ανάπτυξη, οι εταιρείες ολοκλήρωσαν επίσης την πρώτη κλήση μέσω δεδομένων 5G στο εμπορικό δίκτυο 5G της Virgin Media O2 σε διάφορες τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Οι δοκιμές πεδίου πραγματοποιήθηκαν στις τοποθεσίες Tamworth και στην περιοχή Peak District της Αγγλίας από την αρχή της χρονιάς, ενώ πέρσι τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε και μια σειρά επιτυχημένων εργαστηριακών δοκιμών, οι οποίες επικύρωσαν τις δυνατότητες και την απόδοση των λύσεων 4G και 5G της Samsung στο εμπορικό δίκτυο της Virgin Media O2.

 

Επιπλέον, αυτές οι δοκιμές επέδειξαν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δικτύων 2G/3G/4G της Virgin Media O2 και των πιο πρόσφατων λύσεων 4G και 5G της Samsung, αλλά και την επικυρωμένη χρήση των δυνατοτήτων Dynamic Spectrum Sharing (DSS) της Samsung, εάν και εφόσον χρειαστούν.

 

Η Samsung προσέφερε τις πιο σύγχρονες λύσεις δικτύου για τις δοκιμές, όπως 4G κεραίες, 5G Massive MIMO κεραίες και μονάδες baseband. Οι λύσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της Virgin Media O2, από χαμηλή έως μεσαία  ζώνη (800 MHz, 2,1 GHz και 3,5 GHz). Συγκεκριμένα, η Samsung παρείχε  τις κεραίες 5G 64T64R Massive MIMO για τη συχνότητα 3,5 GHz, μια σημαντική ζώνη συχνότητας 5G  στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

 

Οι κεραίες 5G 64T64R Massive MIMO της Samsung αναπτύσσονται εμπορικά σε μεγάλη κλίμακα στις παγκόσμιες αγορές, παρέχοντας επί του παρόντος υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε εκατομμύρια χρήστες. Αυτή η λύση, σε συνδυασμό με τη μονάδα βασικής ζώνης (baseband) της Samsung, θα προσφέρει βελτιωμένη κάλυψη και μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων για να βελτιώσει τις εμπειρίες κινητής τηλεφωνίας των πελατών 5G.

 

Η κεραία της Samsung, που χρησιμοποιείται για αυτήν τη δοκιμή, μπορεί επίσης να είναι συμβατή με το O-RAN με ορισμένες μετατροπές και πρόσθετη υποστήριξη, καθιστώντας την έτοιμη να αξιοποιήσει τα πολλαπλά οφέλη της νέας τεχνολογίας στο μέλλον.

 

«Η Samsung υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά την επέκταση της δικτυακής συνεργασίας με τη Virgin Media O2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναπτύσσοντας τις εργαστηριακές δοκιμές σε εμπορικά δίκτυα που παρέχουν τώρα 4G και 5G», δήλωσε ο Francis BJ Chun, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics U.K. «Ανυπομονούμε η Samsung να παίξει ενεργό ρόλο στην  περεταίρω επέκταση της αλυσίδας εφοδιασμού δικτυακού εξοπλισμού, στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.»

 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε την προηγούμενη συνεργασία μας με τη Samsung, επιτυγχάνοντας άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα για την επέκταση του δικτύου 5G και την ανάπτυξη τεχνολογιών Open RAN», δήλωσε η Jeanie York, Chief Technology Officer της Virgin Media O2. «Θα συνεχίσουμε την κοινή συνεργασία μας με τη Samsung για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες 5G και να προωθήσουμε την τεχνολογία περαιτέρω, ώστε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη στους πελάτες μας».

 

Η τεχνολογία Open RAN βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής υποδομής δικτύου της Virgin Media O2 για περισσότερα από δύο χρόνια, με τις πρώτες δοκιμές της να ανακοινώνονται από την αρχή του 2020.

Η Samsung αποτελεί πρωτοπόρο στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων 5G τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνουν chipsets, κεραίες και πυρήνες δικτύου. Μέσω της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung καθορίζει τη βιομηχανία ανάπτυξης δικτύων 5G, διαθέτοντας το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην αγορά, που αποτελείται από πλήρως εικονικοποιημένα συστήματα RAN και Core μέχρι λύσεις για ιδιωτικά δίκτυα και εργαλεία αυτοματισμού με τεχνολογία AI. Η εταιρεία παρέχει, επί του παρόντος, λύσεις δικτύου σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας που παρέχουν συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή