Τεχνολογία

Η Microsoft Hellas στο 4ο Delphi Economic Forum – Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο


06 Mar Η Microsoft Hellas στο 4ο Delphi Economic Forum – Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο

Posted at 19:13h
in BUSINESS
by Soustas

Η Μicrosoft Hellas, ήταν Χρυσός Χορηγός στο φετινό 4ο Delphi Economic Forum, που  πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με θέμα «The Challenge of Inclusive Growth». Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, η εταιρεία έστρεψε την προσοχή της συζήτησης γύρω από τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν με εκθετικές ταχύτητες και τις ευκαιρίες που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η θεματική του φετινού συνεδρίου των Δελφών, που στόχο είχε την ανταλλαγή ιδεών και τη διαμόρφωση προτάσεων σχετικά με τις προκλήσεις του αύριο, κινήθηκε γύρω από τις προκλήσεις που αφορούν στην επίτευξη μιας συμμετοχικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σύστησε στους συμμετέχοντες του Συνεδρίου τον κ. Neal Suggs, Microsoft Vice President, Corporate External and Legal Affairs, που αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς ομιλητές του τριημέρου.

Στην καθηλωτική και ανατρεπτική ομιλία του, με θέμα «Anticipating the displacement of workers with the rise of A.I.», ο κ. Neal Suggs επέμεινε στη σημασία που έχει η γνώση της ιστορίας και η εμπειρία μας από τις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις. «Η τεχνολογία είναι το μέσο, είναι ένα εργαλείο. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους θεσμούς ούτε τη χάραξη πολιτικής. Οι άνθρωποι τελικά παίρνουν τις αποφάσεις για το πώς θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η CEO της εταιρείας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, κα. Πέγκυ Αντωνάκου  συμμετείχε σε δύο συζητήσεις, όπου ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε τη δέσμευση της Microsoft να φέρνει την τελευταία παγκόσμια συζήτηση και τις καλές πρακτικές της τεχνολογίας στη χώρα μας, τη στιγμή που συμβαίνουν, με ευθύνη να μην μείνει πίσω η Ελλάδα.

Ο νέος ρόλος των πόλεων, ο ρόλος της Αθήνας

Η κα Αντωνάκου συνομίλησε με το Δήμαρχο της Αθήνας, κ. Γιώργο Καμίνη, και το CEO & Principal Communications and Internal Management από τους Bloomberg Associates, κ. George Fertitta, σε κεντρικό πάνελ με θέμα: «The new role of cities in global issues – the case of Athens». Έμφαση δόθηκε στην πρόσβαση στις ψηφιακές δεξιότητες και τη μακροχρόνια συνεργασία της Microsoft με το Δήμο Αθηναίων, με την κα Αντωνάκου να τονίζει «στόχος είναι η δημιουργία όχι μόνο μίας ‘έξυπνης’ Αθήνας αλλά μιας ανθρώπινα έξυπνης πόλης, μιας σοφής πόλης που θα ακούσει τις ανάγκες των πολιτών της και θα βελτιώσει τη ζωή τους. Με αυτόν τον τρόπο η Αθήνα μπορεί να αποκτήσει δυναμική θέση στο χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας και να δώσει σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας, τη δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση και τη μάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο START Project που λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο στο ιστορικό κτίριο της Λέλας Καραγιάννη με συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της εταιρείας, με την Δ/νουσα Σύμβουλο να τονίζει, σχετικά «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω συνεργιών».

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ένας κόσμος γεμάτος ευκαιρίες, η πρόκληση για την Ελλάδα

Αργότερα την ίδια ημέρα, μία ακόμη ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβε χώρα με συνομιλητές αυτή τη φορά την κα Αντωνάκου και τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Director of Research για τη diaNEOsis, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την πορεία της χώρας έως σήμερα, τα βήματα που έχουν γίνει αλλά και τις κινήσεις που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν στην προσπάθεια να ακολουθήσει η χώρα τη βιομηχανική επανάσταση και να μην μείνει ουραγός των εξελίξεων. «Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται προτελευταία στους ευρωπαϊκούς δείκτες σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές τεχνολογίες και την ψηφιακή πολιτική», δήλωσε η κα. Αντωνάκου. «Μια κινέζικη παροιμία λέει ότι ‘η πρώτη καλύτερη στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο  ήταν πριν από 20 χρόνια, η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι ΤΩΡΑ’. Η στιγμή είναι τώρα. Η  αλλαγή συντελείται ήδη, είναι δεδομένη και θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας, ανεξαρτήτως χώρας. Η καλύτερη συμβουλή είναι να την αγκαλιάσουμε και να προετοιμαστούμε σωστά. Έχουμε πάντα δύο επιλογές, να αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να χαθεί ή, τώρα, να μπούμε στη θέση του οδηγού.»

Roundtable Discussion για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Στο πλαίσιο κλειστού γεύματος που διοργάνωσε η εταιρεία, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κεντρικούς ομιλητές τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον κ. Neal Suggs, Vice President, Corporate External and Legal Affairs, Microsoft USA, και την κα Πέγκυ Αντωνάκου. Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσιάστηκαν τα πρώτα – ενδεικτικά – ευρήματα έρευνας που ετοιμάζει η εταιρεία σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον τρόπο που οι νέες τεχνολογίες μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της χώρας. Η έρευνα και τα ενδιαφέροντα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν στο ετήσιο συνέδριο της Microsoft Hellas, Microsoft Summit, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Στο γεύμα το παρών έδωσαν Διευθύνοντες Σύμβουλοι κορυφαίων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, θεσμικοί εκπρόσωποι  και το Leadership Team της Microsoft στην Ελλάδα. «Πάνω από όλα πιστεύουμε στους ανθρώπους της χώρας μας, ειδικά στους νέους. Και έχουμε ένα μεγάλο όραμα: Θέλουμε να δούμε τη χώρα μας να παράγει τεχνολογία, να παράγει καινοτομία, να παράγει A.I. – όχι μόνο να καταναλώνει», είπε η κα. Πέγκυ Αντωνάκου. «Κι αν σας φαίνεται τρελό, να σας πω ότι η Αθήνα έρχεται 8η σε πυκνότητα προγραμματιστών στην Ευρώπη και έχει το ίδιο ποσοστό με το Λονδίνο! Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μας. Είμαι βέβαιη ότι θα ακούσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σήμερα και ανυπομονώ όχι μόνο να ανοίξουμε τη συζήτηση εδώ στο Φόρουμ των Δελφών, αλλά και να τη συνεχίσουμε».

Like this:

Like Loading…

Source link

 

επισκευή υπολογιστών