Ειδήσεις

Η Microsoft εντείνει τις προσπάθειες κατά της χρήσης του Google Chrome


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, 19:15

Η Microsoft έχει κάνει πολλές προσπάθειες να πείσει τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Chrome της Google για browser και αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσουν τον Edge, τον δικό της φυλλομετρητή. Νέα μηνύματα έκαναν την εμφάνισή τους σε χρήστες, υποδηλώνοντας ότι εντείνονται αυτές οι προσπάθειες.

 

Συγκεκριμένα, σε Windows 10 και Windows 11 εμφανίστηκαν ανά περιπτώσεις μηνύματα, που προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να μην κατεβάσουν τον Google Chrome, κατά τη διάρκεια της περιήγησης στον αντίστοιχο ιστότοπο της Google. Οι χρήστες δηλαδή που ξεκινούν με “φρέσκια” εγκατάσταση Windows και έχουν προεγκατεστημένο τον Microsoft Edge, χρειάζεται να περιηγηθούν στη σελίδα του Google Chrome και να κατεβάσουν εκείνον τον browser, εάν θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση εμφανίζονται τα παρακάτω μηνύματα:

«Ο Microsoft Edge λειτουργεί με την ίδια τεχνολογία [όπως ο Chrome], όμως έχει επιπρόσθετα την εγγύηση της Microsoft.»
«Αυτός ο browser είναι τόσο… 2008! Ξέρεις τι είναι καινούργιο; Ο Microsoft Edge.»
«Ουδείς εμίσησε την αποταμίευση χρημάτων. Ο Microsoft Edge είναι ο καλύτερος browser για ηλεκτρονικές αγορές.»


Τα παραπάνω μηνύματα έχουν εμφανιστεί τόσο σε χρήστες Windows 11, όσο και σε χρήστες Windows 10. Δεν αποτελούν αναδυόμενες διαφημίσεις ή κάτι τέτοιο, αλλά εμφανίζονται ως ειδοποίηση μέσω του Microsoft Edge.

 

Η Microsoft έχει κάνει επίσης πιο δύσκολη τη διαδικασία αλλαγής προεπιλεγμένου browser, δυσκολεύοντας τη μετάβαση από τον Edge σε κάποιον άλλον.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, 19:23

Πηγή