Τεχνολογία

Η Google πρόκειται να εμφανίσει ένα νέο καρουσέλ “Προοπτικές” στα αποτελέσματα αναζήτησης


29 Mar Η Google πρόκειται να εμφανίσει ένα νέο καρουσέλ “Προοπτικές” στα αποτελέσματα αναζήτησης

Posted at 15:52h
in INTERNET, LIFE TECH
by Soustas

Η Google προσθέτει ένα νέο καρουσέλ στα αποτελέσματα αναζήτησης για να σας βοηθήσει να δείτε διαφορετικές οπτικές σε ορισμένα θέματα αναζήτησης. Η λειτουργία, που ονομάζεται “Perspectives”, είναι ένα νέο πλαίσιο που δείχνει “ιδέες από μια σειρά δημοσιογράφων, εμπειρογνωμόνων και άλλων σχετικών φωνών”, το οποίο θα εμφανίζεται κάτω από το πλαίσιο “Top Stories” στα αποτελέσματα.

Σε μια ανάρτηση στο blog, η εταιρεία μοιράστηκε ένα GIF με το πώς μοιάζει το πλαίσιο για τις προοπτικές σχετικά με τα φετινά Όσκαρ. Περιλαμβάνει tweets από τον Μαρκ Χάμιλ και την Τζέιμι Λι Κέρτις, καθώς και μερικά άρθρα. Φαίνεται μια χαρά, αλλά με ενοχλεί το γεγονός ότι θα είναι ένα ακόμη πράγμα που θα γεμίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. (Ίσως απλώς νοσταλγώ τις παλιές καλές μέρες).

Οι προοπτικές, σε αυτή την περίπτωση, είναι αρκετά αβλαβείς. Αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς αυτό θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια τους τύπους των αμφιλεγόμενων απόψεων ή ανακριβών δηλώσεων που ήδη υφιστάμεθα καθημερινά στο Twitter. Η Google λέει ότι “δεσμεύεται να σας προσφέρει έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες” στο πλαίσιο, και να τι δήλωσε η εκπρόσωπος Meghann Farnsworth για το πώς αποφασίζει τι θα συμπεριληφθεί:

Τα συστήματά μας εντοπίζουν αυτόματα σχετικές φωνές σε διάφορες πλατφόρμες, ανάλογα με το ερώτημα αναζήτησης. Αυτά τα συστήματα εξετάζουν μια σειρά σημάτων για να καθορίσουν αν ένα αποτέλεσμα θα είναι χρήσιμο, συμπεριλαμβανομένης της συνάφειας με την ιστορία, της προβολής, της γλώσσας, της φρεσκάδας, της εμπειρογνωμοσύνης και της αξιοπιστίας για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως συμβαίνει με την Αναζήτηση και τις Ειδήσεις στο σύνολό τους, σχεδιάζουμε τα συστήματά μας ώστε να αναδεικνύουν υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες πληροφορίες στο καρουσέλ των Προοπτικών. Όταν αντιληφθούμε ότι το περιεχόμενο μπορεί να παραβιάζει τις πολιτικές μας, το επανεξετάζουμε και το αφαιρούμε από τις λειτουργίες αναζήτησης, όπου χρειάζεται.

Θα αρχίσετε να βλέπετε το καρουζέλ Perspectives “σύντομα” στα αγγλικά στις ΗΠΑ σε επιτραπέζιες και κινητές συσκευές, σύμφωνα με τη Google. Η εταιρεία προσθέτει και μερικές άλλες ενημερώσεις στην αναζήτηση. Το πλαίσιο “Σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα” που μπορείτε να δείτε όταν κάνετε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα σε έναν σύνδεσμο θα αποκτήσει μια ενότητα “Σχετικά με αυτόν τον συγγραφέα”. Και αυτό το πλαίσιο “Σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα” θα επεκταθεί σε “όλες τις γλώσσες όπου είναι διαθέσιμη η Αναζήτηση” τις επόμενες ημέρες.

 

Πηγή