Τεχνολογία

Η Canon ανακοίνωσε την mirrorless EOS R8 (videos)


08 Feb Η Canon ανακοίνωσε την mirrorless EOS R8 (videos)

Posted at 15:45h
in PHOTO, Photography
by Soustas

Η Canon ανακοινώνει την EOS R8, μια νέα mirrorless μηχανή full frame, η οποία κληρονομεί τεχνολογίες από την εξαιρετικά ικανή EOS R6 Mark II. Με σχεδίαση και μέγεθος παρόμοιο με αυτό της EOS RP, αυτό το μοντέλο παρέχει στους λάτρεις της φωτογραφίας και του βίντεο τα εργαλεία που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν ένα άλμα προόδου στον χώρο τους.

Η EOS R8 αποτελεί ιδανική επιλογή για φωτογραφία πορτραίτων, εκδηλώσεων και τοπίων χάρη στον αισθητήρα CMOS full frame με ανάλυση 24,2 megapixels, την υψηλή ευαισθησία ISO και το βελτιωμένο δυναμικό εύρος. Μαζί με τον RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, έναν μικρό και ελαφρύ φακό της σειράς RF που ανακοινώθηκε ταυτόχρονα, δημιουργούν ένα μικρών διαστάσεων αλλά πανίσχυρο ζευγάρι που επιτρέπει στους φωτογράφους να εξερευνούν τη δημιουργικότητά τους σε κάδρο full frame.

Ποιότητα full frame σε ελαφρύ σώμα

Η EOS R8 ενσωματώνει έναν αισθητήρα CMOS full frame 24,2 megapixels με ικανότητα επίτευξης της ίδιας ανάλυσης με την EOS R6 Mark II, που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της κατηγορίας full frame στον τομέα της ποιότητας εικόνας. Ο κορυφαίος στην κατηγορία του αισθητήρας προσφέρει υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης των δεδομένων εικόνας (read out), γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση πολλών προηγμένων χαρακτηριστικών, όπως δυνατότητα συνεχόμενης λήψης καρέ 40fps χάρη στο μειωμένο φαινόμενο rolling shutter και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στις υψηλές ευαισθησίες, έως ISO102.400. Αυτό καθιστά την EOS R8 ιδανική για λήψεις σε περιβάλλοντα με αμυδρό φωτισμό, όπου τα αντικείμενα κινούνται στον χώρο. Το βελτιωμένο δυναμικό εύρος επιτρέπει την αποτύπωση εντυπωσιακών εικόνων με έντονα χρώματα, ενώ ο αισθητήρας full frame προσφέρει βάθος πεδίου, δημιουργώντας ένα απαλά φλουταρισμένο φόντο που συμβάλλει στην ανάδειξη του θέματος.

Με βάρος περίπου 461g (με κάρτα και μπαταρία), η EOS R8 είναι η πιο ελαφριά full frame μηχανή του Συστήματος Canon EOS R που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Οι διαστάσεις της μηχανής, 132,5 x 86,1 x 70mm, είναι παρόμοιες με αυτές της EOS RP, ενώ ενσωματώνει πληθώρα πρόσθετων χαρακτηριστικών επαγγελματικού επιπέδου στο μικρό σώμα της. Η EOS R8 διαθέτει ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) υψηλής ανάλυσης 2,36 εκατομμυρίων κουκκίδων με ανανέωση εικόνας έως και 120fps και υποστηρίζει κάρτες SD UHS-II. Το έξυπνο menu διευκολύνει τον χειρισμό της μηχανής οπουδήποτε. Η μηχανή διαθέτει έναν εύχρηστο επιλογέα ρυθμίσεων με 12 προγράμματα για φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και ειδικό διακόπτη για εναλλαγή μεταξύ φωτογραφιών και βίντεο.

Καταγράψτε μοναδικά βίντεο

Ο προηγμένος αισθητήρας της EOS R8 καταγράφει πλάνα πλήρους πλάτους 4K 60p με υπερδειγματοληψία (oversampled )από τα δεδομένα 6K του αισθητήρα, παρέχοντας πεντακάθαρο βίντεο υψηλής λεπτομέρειας, καθώς και εικόνα Full HD στα 180fps για βίντεο με αργή κίνηση. Για όσους επιθυμούν αναβαθμισμένο βίντεο, η μηχανή υποστηρίζει εσωτερική εγγραφή Canon Log 3 με 10bit YCbCr 4:2:2 H.265, η οποία προσφέρει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και περισσότερη ευελιξία στο στάδιο της επεξεργασίας. Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα επιλογής των προγραμμάτων HDR PQ και Ταινίας HDR, οι οποίες παράγουν καθαρή έξοδο HDMI προς συμβατές συσκευές.

Για την αντιμετώπιση του focus breathing κατά την εγγραφή βίντεο, η EOS R8 διαθέτει μια λειτουργία η οποία προσαρμόζει αυτόματα το οπτικό πεδίο καθώς μεταβάλλεται η απόσταση εστίασης. Η μηχανή προσφέρει επίσης μεγάλους χρόνους εγγραφής, που φτάνουν τις δύο ώρες για κανονική βιντεοσκόπηση1, ιδανικό χαρακτηριστικό για vlogging ή λήψεις σε εκδηλώσεις.

Καθώς διαθέτει την ίδια τεχνολογία εστίασης Dual Pixel CMOS AF II με τις EOS R5 και EOS R6 Mark II, η EOS R8 εστιάζει σε μόλις 0,03 δευτερόλεπτα2 ακόμη και στα 40fps με το ηλεκτρονικό κλείστρο. Αυτό το ευφυές σύστημα εντοπίζει και παρακολουθεί διάφορα θέματα, όπως ζώα, οχήματα και ανθρώπους, με δυνατότητα ανίχνευσης κεφαλής, προσώπου και ματιών για ακριβή εστίαση. Για μεγαλύτερο έλεγχο μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και σε ποιο μάτι θα δίνεται προτεραιότητα. Για την απλοποίηση του εντοπισμού σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, οι δημιουργοί μπορούν να διαλέξουν την αυτόματη ρύθμιση, η οποία επιλέγει το θέμα βάσει της σύνθεσης της εικόνας. Αυτές οι επιδόσεις επεκτείνονται και σε σενάρια λήψης με ασθενή φωτισμό, έως -6.5 EV3.

Βελτιωμένη συνδεσιμότητα

Χάρη στην συνδεσιμότητα Wi-Fi® 2,4GHz και Bluetooth®4, οι δημιουργοί  μπορούν να μοιράζονται με ευκολία τα αποτελέσματα της εργασίας τους και να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Camera Connect, ενώ τα πρωτόκολλα ελέγχου ταυτότητας WPA/WPA2/WPA3-Personal εγγυώνται ασφαλή σύνδεση. Για τους κατόχους iPhone, η EOS R8 διαθέτει πιστοποίηση iOS MFITM 5, επιτρέποντας απευθείας χειρισμό και λήψη αρχείων. Η EOS R8 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Web Cam χάρη στην υποστήριξη των προτύπων UVC/UAC (συσκευή βίντεο/ήχου USB). Οι δημιουργοί που διαθέτουν συνδρομή στο image.canon μπορούν να εκμεταλλευτούν το εργαλείο επεξεργασίας εικόνας μέσω νευρωνικού δικτύου (Neural Network Image Processing Tool6), το οποίο εφαρμόζει προηγμένες τεχνικές μείωσης θορύβου και μουαρέ για τη δημιουργία εικόνων JPEG και HEIF με μεγαλύτερη φυσικότητα.

Η Canon πραγματοποίησε επίσης ενημερώσεις στο image.canon, επιτρέποντας τη χρήση του από πληθώρα νέων χρηστών με υποστήριξη ταινιών του Adobe® Lightroom®· υποστηρίζονται επίσης εταιρικές χρήσεις, χάρη σε υπηρεσίες όπως η Frame.io και οι λογαριασμοί Google PhotoTM 7.

 

Ένας μικρός και ελαφρύς φακός ζουμ για καθημερινή χρήση

Ο RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM είναι ένας μικρός και ελαφρύς φακός με ζουμ 2x και εστιακή απόσταση 24-50mm. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση των δεξιοτήτων σας στη φωτογραφία και στο βίντεο, ειδικά κατά τη λήψη πορτραίτων, σκηνών σε εσωτερικούς χώρους και ταξιδιωτικών θεμάτων. Προσφέρει προηγμένη σταθεροποίηση εικόνας έως και 4,5 στοπ, η οποία αυξάνεται στα 7 στοπ όταν τοποθετείται σε μηχανές EOS R με σύστημα IBIS. Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί και οι φωτογράφοι μπορούν να κάνουν λήψεις βίντεο και στατικών εικόνων σε χώρους με ασθενή φωτισμό χωρίς να χρειάζονται τρίποδο. Ο μηχανισμός εστίασης STM είναι γρήγορος και ήσυχος, με πρόσθετο έλεγχο από έναν προγραμματιζόμενο δακτύλιο ελέγχου του φακού, ο οποίος επιτρέπει στους δημιουργούς να εναλλάσσουν λειτουργίες, ώστε να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν σαν επαγγελματίες. Εκμεταλλευόμενος πλήρως τη βάση RF, ο RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM συνεργάζεται με τις μηχανές της Σειράς EOS R και υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα χαρακτηριστικών βελτίωσης εικόνας εντός της μηχανής, όπως panning στο Scene Mode και αυτόματη διόρθωση του focus breathing κατά τη λήψη βίντεο.

Θα βρείτε πρόσθετες λεπτομέρειες για την EOS R8 εδώ: https://www.canon.gr/cameras/eos-r8/

και για τον RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM εδώ: https://www.canon.gr/lenses/rf-24-50-f4-5-6-3-is-stm/

Βασικά χαρακτηριστικά της EOS R8

Αισθητήρας CMOS full frame 24,2 megapixels
Εγγραφή βίντεο πλήρους πλάτους 4K στα 60p με υπερδειγματοληψία (oversampled) από 6K και εγγραφή Full HD στα 180fps
EVF υψηλής ανάλυσης, 2,36 εκατομμυρίων κουκκίδων με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 120fps
Έξυπνος εντοπισμός θέματος για ζώα, οχήματα και ανθρώπους
Wi-Fi και Bluetooth για μόνιμα ενεργή σύνδεση

Βασικά χαρακτηριστικά του RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

Στάνταρ φακός ζουμ 2x που καλύπτει ευρύ οπτικό πεδίο, ξεκινώντας από τα 24mm
Οπτική σταθεροποίηση εικόνας έως και 4,5 στοπ
Έως και 7 στοπ με συνδυασμένο έλεγχο OIS x IBIS
Κινητήρας STM τύπου κοχλία για ομαλή αυτόματη εστίαση σε βιντεοσκόπηση
Μικρές διαστάσεις και χαμηλό βάρος για εύκολη χρήση

Πηγή