Ειδήσεις

Η Audi σταμάτησε την πώληση diesel κινητήρων στην Ολλανδία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, 18:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τέλος οι TDI κινητήρες της Audi για την αγορά της Ολλανδίας. Η εταιρία αποφάσισε να τερματίσει την πώληση νέων μοντέλων Audi με diesel κινητήρες από την 1η Απριλίου 2022. 

Ο λόγος αυτής της απόφασης είναι η πολύ χαμηλή ζήτηση για πετρελαιοκινητήρες στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς οι περισσότεροι αγοραστές στρέφονται πλέον σε υβριδικά σύνολα και ηλεκτρικά. Πλέον η γκάμα της Audi στην Ολλανδία, θα απαρτίζεται από είτε ηλεκτρικά μοντέλα, είτε βενζινοκίνητα είτε από plug-in υβριδικά. TDI τέλος λοιπόν, αποκλειστικά TFSI, TFSIe και φυσικά τα μοντέλα e-tron που θα πληθύνουν στο άμεσο μέλλον.

Τα αυστηρά πρότυπα Euro 7 πλησιάζουν και η Audi, όπως και σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, προσθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση στους θερμικούς κινητήρες ώστε να καταφέρει να περιορίσει τους ρύπους.
Το 2025 η Audi θα παρουσιάσει το τελευταίο αυτοκίνητο στην ιστορία της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ από το 2030 θα τερματίσει τις πωλήσεις οχημάτων με συμβατικό κινητήρα. Μια πιθανή εξαίρεση είναι η Κίνα, όπου η βενζίνη θα μπορούσε να συνεχιστεί ανάλογα με την τοπική ζήτηση.

Μερικοί από τους βενζινοκινητήρες που είναι απίθανο να συνεχιστούν σε νέα γενιά, είναι ο V10 των 5.2 λτ. του R8 αλλά και ο πεντακύλιδρος 2.5λτ. που δίνει εντυπωσιακή δύναμη στα τωρινά RS3, RS Q3 και TT RS.Η σταδιακή κατάργηση όπως φαίνεται των κινητήρων εσωτερικής καύσης ξεκίνησε δειλά δειλά, με την Ολλανδία να κάνει την αρχή με μία απόφαση σταθμό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, 18:30

Πηγή