Ειδήσεις

Η πρόεδρος του Κοσόβου κήρυξε persona non grata δύο Ρώσους διπλωμάτες


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, 03:38

Η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι κήρυξε persona non grata δύο Ρώσους διπλωμάτες, μέσω ανακοίνωσής της στη σελίδα της στο Facebook, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με την Οσμάνι, «αυτή την εβδομάδα η ίδια απέστειλε αίτημα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο υπαλλήλους του Γραφείου Συνδέσμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κόσοβο λόγω της επιβλαβούς δραστηριότητάς τους, η οποία επηρέασε αρνητικά την εθνική ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη». «Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφαση να κηρύξει τους δύο αυτούς Ρώσους υπαλλήλους ανεπιθύμητα πρόσωπα και ταυτόχρονα να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα για την υλοποίηση της απόφασης».

Η ρωσική πρεσβεία στη Σερβία, σχολιάζοντας την απόφαση της Πρίστινας για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι καμία «απόφαση του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου δεν έχει νομική ισχύ».

«Δεν αναγνωρίζουμε την “ανεξαρτησία” του Κοσσυφοπεδίου και κατά συνέπεια ούτε την επαρχιακή “κυβέρνηση” και άλλες “δομές”. Για εμάς, καμία “απόφαση” της Πρίστινας δεν είναι νομικά δεσμευτική. Συνεργαζόμαστε με την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό», δήλωσε το γραφείο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας.

Φωτογραφία: Facebook


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, 03:38

Πηγή