Τεχνολογία

Η νέα σειρά ασύρματων ακουστικών TONE Free της LG παρουσιάστηκε στην IFA 2022


30 Aug Η νέα σειρά ασύρματων ακουστικών TONE Free της LG παρουσιάστηκε στην IFA 2022

Posted at 16:55h
in GADGET
by Soustas

Η σειρά των ασύρματων ακουστικών TONE Free™ της LG Electronics για το 2022, παρέχει την απόλυτη εμπειρία ήχου με προηγμένες τεχνολογίες audio, καλύτερη σχεδίαση στην εφαρμογή και μια σειρά από χρήσιμες, νέες δυνατότητες. Αποδεικνύοντας τη διαρκή δέσμευση της LG στην καινοτομία με επίκεντρο τον χρήστη, τα νέα ακουστικά TONE Free είναι οι τέλειοι καθημερινοί σύντροφοι για τον σημερινό τρόπο ζωής, εν κινήσει.

 

Αυτή τη χρονιά, το κορυφαίο μοντέλο ακουστικών (T90) TONE Free προσφέρει εντυπωσιακό ήχο χάρη στις πολλές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εσωτερικής κατασκευής με μεγαλύτερους drivers που βοηθούν στη δημιουργία βαθύτερων, πιο ικανοποιητικών μπάσων. Η χρήση γραφενίου, ενός κορυφαίου υλικού που μειώνει τις δονήσεις ενώ ενισχύει την ποιότητα ήχου, επιτρέπει στα T90 να παράγουν απίστευτα δυναμικό, αλλά ισορροπημένο και καθαρό ήχο.

Με περισσότερους από έναν τρόπους, τα T90 της LG είναι τα ιδανικά ακουστικά για να απολαμβάνουν τα αυτιά εξαίσιο ήχο καθώς ενσωματώνουν τις δυνατότητες βελτίωσης της απόδοσης του Meridian Headphone Spatial Processing (HSP), μιας εξειδικευμένης τεχνολογίας από τον μακροχρόνιο συνεργάτη της LG στην παροχή κορυφαίου ήχου, Meridian Audio. Με το εσωτερικό HSP, τα ακουστικά παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη, πιο φυσική σκηνή ήχου με μια καθαρή κεντρική εικόνα – κάνοντας κάποιον να νιώθει ότι ακούει μουσική μέσω πραγματικού στερεοφωνικού συστήματος ήχου. Επιπλέον, η τεχνολογία Perfect Balance της Meridian επιτρέπει στα ακουστικά T90 να επιτυγχάνουν σταθερή τονική ισορροπία σε οποιαδήποτε ένταση.

Τα LG TONE Free T90 με Dolby Atmos είναι τα πρώτα ασύρματα ακουστικά στον κόσμο που υποστηρίζουν Dolby Head Tracking™ σε όλο το περιεχόμενο και τις συσκευές. Το Dolby Head Tracking αναπροσαρμόζει τον ήχο καθώς οι χρήστες κινούν τα κεφάλια τους για μια πιο φυσική εμπειρία ήχου, έτσι ώστε να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο κέντρο της σκηνής και να βιώνουν ένα εντελώς νέο επίπεδο βύθισης ήχου είτε ακούνε μουσική, βλέπουν ταινίες, απολαμβάνουν αγαπημένες σειρές ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια.

Το Dolby Head Tracking™ μαζί με το περιεχόμενο του Dolby Atmos βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία ακρόασης, παρέχοντας απίστευτη λεπτομέρεια, βάθος και σαφήνεια. Τα T90 είναι τα πρώτα ασύρματα ακουστικά που διαθέτουν audio virtualizer, το οποίο σχεδιάστηκε από την Dolby ειδικά για ακουστικά, μια προηγμένη λύση που επεκτείνει τη διάσταση του χώρου για στερεοφωνική ψυχαγωγία.

Επίσης, τα T90 διαθέτουν Snapdragon Sound™[1], που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να βιώσουν ένα επίπεδο ποιότητας ήχου που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο σε ενσύρματα ακουστικά. Μαζί με ήχο υψηλής ανάλυσης 24 bit/96 kHz, τα ακουστικά της LG με πιστοποίηση Snapdragon Sound παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα, κρυστάλλινη ποιότητα φωνής και χαμηλή καθυστέρηση, καθιστώντας τα τέλεια όχι μόνο για ακρόαση ήχου, αλλά και για φωνητικές κλήσεις και παιχνίδια.

Ακόμα, τα premium ασύρματα ακουστικά της εταιρείας προσφέρουν βελτιωμένο Active Noise Cancellation (ANC) με τον αλγόριθμο Double Step ANC και το Real Time ANC Optimizer. Ο αλγόριθμος Double Step ANC αξιοποιεί ένα νέο φίλτρο με υψηλότερο ρυθμό δειγματοληψίας για πιο αποτελεσματική εξάλειψη των εξωτερικών θορύβων και έναν προηγμένο αλγόριθμο ανίχνευσης κραυγών για την εξάλειψη των δυσάρεστων ήχων που αποσπούν στο παρασκήνιο. Εν τω μεταξύ, το Real Time ANC Optimizer προσαρμόζει αυτόματα την απόδοση ANC αναλύοντας την πραγματική θέση των buds μέσα στο αυτί του χρήστη μέσω των εσωτερικών μικροφώνων.

 

Η τελευταία εφαρμογή των TONE Free fit της LG προσφέρει άνεση ενώ ενισχύει την απόδοση για βελτιωμένο ήχο και βελτιστοποιημένη ακύρωση θορύβου. Έχοντας δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τεχνολογίας Εργονομικής Σχεδίασης POSTECH της Νότιας Κορέας, ο σχεδιασμός άνετης εφαρμογής των ακουστικών διαθέτει εργονομική ακρίβεια και βελτιστοποιημένο σχήμα για πιο άνετη αίσθηση στο αυτί. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα είναι μικρότερα και ελαφρύτερα σε βάρος από τα προηγούμενα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να φορούν το TONE Free για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να αισθάνονται μικρότερο περισπασμό. Η απόδοση των TONE Free fit εξασφαλίζει τη σωστή τοποθέτηση στα αυτιά, προσφέροντας απόλυτη εμπειρία ήχου.

Τα νέα μοντέλα TONE Free της LG συνοδεύονται επίσης από τη θήκη φόρτισης UVnano, η οποία χρησιμοποιεί υπεριώδες φως για να διατηρεί τα ακουστικά καθαρά. Νέα για το 2022, η τεχνολογία UVnano της LG παρέχει ευρύτερη κάλυψη, αποστειρώνοντας όλα τα μέρη των τζελ αυτιών. Επιπλέον, τα T90 υιοθετούν ιατρική ποιότητα, αφού διαθέτουν υποαλλεργικά τζελ αυτιών για να μειώσουν τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος στον ακουστικό πόρο. Η εξαιρετική άνεση του χρήστη είναι ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα των ακουστικών TONE Free της LG, τα οποία διαθέτουν πλέον βελτιωμένη συνδεσιμότητα και ευρύτερη συμβατότητα. Με το Plug & Wireless, επιτρέπεται στη θήκη φόρτισης να διπλασιάζεται ως πομπός Bluetooth, ενισχυμένη με μια χρήσιμη, νέα λειτουργία φωνητικής συνομιλίας[2] που είναι ιδανική για κλήσεις συνδιάσκεψης και για συνομιλία με φίλους ενώ παίζετε. Με το συμπεριλαμβανόμενο καλώδιο USB-C to AUX, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τη θήκη σε ραδιόφωνο, διάδρομο, σύστημα ψυχαγωγίας κατά την πτήση και μια μεγάλη γκάμα άλλων προϊόντων για να απολαύσουν την ασύρματη ελευθερία και την κορυφαία ποιότητα ήχου.

 

Χάρη στη μονάδα Voice Pickup, τα premium T90 παρέχουν ακόμη μια βελτιωμένη εμπειρία φωνητικών κλήσεων. Η μονάδα Voice Pickup εντοπίζει και ελαχιστοποιεί τους θορύβους του περιβάλλοντος όταν ο χρήστης μιλάει, διευκολύνοντας όποιον βρίσκεται στην άλλη άκρη να ακούει τι λέει. Τα νέα μοντέλα TONE Free προσφέρουν έως και 9 ώρες χρήσης με μία μόνο φόρτιση, ενώ η ίδια η θήκη μπορεί να προσφέρει άλλες 20, για έως και 29 ώρες απόλαυσης ακρόασης[3]. Και, με μια νέα δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, τα ακουστικά μπορούν να φορτιστούν πλήρως μετά από περίπου 1 ώρα στη θήκη φόρτισης UVnano.

Τέλος, το 2022 παρουσιάζεται η νέα σειρά TONE Free fit της LG (μοντέλα TF7 και TF8), σχεδιασμένη για ενεργό τρόπο ζωής, παρέχοντας ασφαλή και άνετη εφαρμογή για δραστήριες στιγμές από το τρέξιμο, την ποδηλασία βουνού και τις έντονες προπονήσεις στο γυμναστήριο. Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν την τεχνολογία SwivelGrip – η οποία βοηθά να μένουν τα ακουστικά σταθερά και άνετα στη θέση τους, ακόμη και κατά τις πιο έντονες προπονήσεις – και προσφέρουν ελαφρύ σχεδιασμό που προάγει την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.

Επιπλέον, τα TONE Free fit μοντέλα προσφέρουν σταθερή απόδοση ANC, καθαρό χωρικό ήχο με την τεχνολογία Meridian HSP και τα οφέλη για την ενίσχυση της υγιεινής των υποαλλεργικών τζελ αυτιών ιατρικής ποιότητας και της θήκης φόρτισης UVnano της LG. Με βαθμολογία IP67, τα TF7 και TF8 είναι ανθεκτικά στη βροχή, τα πιτσιλίσματα, τον ιδρώτα και τη σκόνη για να διευκολύνουν το τρέξιμο ή την προπόνηση χωρίς καμία ανησυχία[4].

Τα μοντέλα TONE Free fit έχουν διάρκεια μπαταρίας 10 ωρών (έως συνολικά 30 ώρες με τη θήκη φόρτισης). Για πιο ευχάριστες προπονήσεις στο γυμναστήριο, τα ακουστικά TF8 μπορούν να συνδεθούν με παλαιότερες οθόνες διαδρόμου χωρίς Bluetooth, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο λύση Plug & Wireless της LG.

Τα ασύρματα ακουστικά TONE Free 2022 της LG θα κυκλοφορήσουν στις μεγάλες αγορές παγκοσμίως από τα τέλη Αυγούστου.

# # #

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

 
T90
T60
Sound Quality
Graphene Unit
Y
Y
Driver Unit Size
Dynamic 11 Φ
Dynamic 11 Φ
Meridian Sound
Y
Y
Dolby Head Tracking
Y

Mic System
3 MIC + VPU
3 MIC
ANC
Real-time ANC Optimizer
Y
N
Double-step ANC Algorithm
Y
Y
Health
UVnano
Y
Y
Medical Grade Silicone Ear Gels
Y
Y
Battery Life
Earbuds / Charging Case
Up to 9hrs/20hrs (ANC Off)
Up to 9hrs/20hrs (ANC Off)
Convenience
Plug & Wireless
Y

Whispering Mode
Y
Y
Charging
Fast Charging
Y
Y
Wireless Charging
Y

Active
IPX Rating
IPX4
IPX4

 

 
TF7
TF8
Sound Quality
Meridian Sound
Y
Y
Mic System
3 MIC
3 MIC
ANC
Active Noise Cancellation
Y
Y
Health
UVnano
Y
Y
Medical Grade Silicone Ear Gels
Y
Y
Battery Life
Earphones / Charging Case
Up to 10hrs /20hrs (ANC Off)
Up to 10hrs /20 hrs (ANCOff)
Convenience
Plug & Wireless

Y
Charging
Fast Charging
Y
Y
Active
IPX/IP Rating
IP67
IP67

 

[1]Μπορείτε να απολαύσετε το πλήρες όφελος του Snapdragon Sound™ της Qualcomm όταν η συσκευή πηγής και τα ακουστικά είναι πιστοποιημένα με Snapdragon Sound. Η λειτουργία Plug & Wireless μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν οι συσκευές πηγής δεν είναι πιστοποιημένες από την τεχνολογία Snapdragon Sound.

 

[2]Η λειτουργία φωνητικής συνομιλίας είναι διαθέσιμη μόνο κατά τη χρήση του καλωδίου USB–C σε USB–A που περιλαμβάνεται.

[3]Διαθέσιμες έως και 29 ώρες χρήσης με το ANC απενεργοποιημένο. Με ενεργοποιημένο το ANC, τα ακουστικά LG 2022 TONE Free προσφέρουν χρόνο αναπαραγωγής έως και 15 ώρες: 5 με πλήρη φόρτιση συν 10 επιπλέον ώρες μέσω της θήκης φόρτισης.

[4]Η θήκη φόρτισης δεν είναι αδιάβροχη. Τα ακουστικά πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν τα τοποθετήσετε στη βάση.

Πηγή