Ειδήσεις

Η καρδιά της Κρήτης χτυπά εκ νέου στο Αμάρι




Η μεγάλη γιορτή στην καρδιά της Κρήτης, το 3ο Amari Green Festival, διοργανώνεται και εφέτος στα χωριά του Δήμου Αμαρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως 25 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων, επιστημόνων, καλλιτεχνών και εθελοντών και δωρεάν είσοδο για το κοινό!

Ο θεσμός πλέον του Amari Green Festival είναι μια μεγάλη γιορτή για τον πολιτισμό, τη γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα, που στοχεύει στην ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν την αυθεντική Κρήτη και στη σύνδεση των πολιτισμών!

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων του Amari Green Festival 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή Ασωμάτων, στο Κτήμα Πάνακρον, στο κέντρο του Δήμου Αμαρίου, ενώ πολλές παράλληλες δράσεις και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου.

Η φύση και η αρχαιολογική ιστορία του Αμαρίου πρωταγωνιστούν εφέτος, πολλές φυσιολατρικές εκδρομές και ξεναγήσεις, που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία και χωριά του Δήμου. Εκθέσεις λαϊκής τέχνης, ιστορικής φωτογραφίας, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις τοπικής γαστρονομίας, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές ημερίδες, Θέατρα, Παραμύθια, διαγωνισμός Πρέφας, κ.α. περιέχονται στο πλούσιο πρόγραμμα των 5 ημερών.

Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με τον εορτασμό της επετείου των 50 + 2 χρόνων από την ίδρυση του Γυμνασίου Φουρφουρά.


Χαΐνηδες – Yannis Margetousakis

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του AGF2018, θα συμμετάσχουν κρητικοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές, μουσικοί και χορευτές! Με τις μεγάλες συναυλίες από τους Χαΐνηδες και τον Ψαρογιώργη, την Αμαριώτικη Βραδιά όπου θα τιμηθούν οι Βετεράνοι Αμαριώτες χορευτές, αλλά και συγκροτήματα κρητικής μουσικής στην κεντρική σκηνή του Amari Green Festival, ο κόσμος θα απολαύσει και θα ψυχαγωγηθεί.

Εκθέσεις τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων θα λειτουργήσουν Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στο κτήμα Πάνακρον.

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Εταιρεία του Δήμου Αμαρίου και η Πολιτιστική Εταιρεία Είδομεν. Συνδιοργανωτές του Amari Green Festival είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό τις Αιγίδες: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του 3ου Amari Green Festival εδώ και εδώ.



Source link