Διάφορα

Η Καρίν Ζαν-Πιερ η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

 

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Καρίν Ζαν-Πιερ για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 5 ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζεν Ψάκι είχε αναφέρει την άνοιξη του 2021 ότι σκόπευε να περάσει μία ακόμη χρονιά στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, εξηγώντας πως θα ήθελε να περάσει χρόνο με τα δύο παιδιά της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αφότου ανέλαβε διάφορες θέσεις στους κόλπους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των δύο θητειών Ομπάμα, εντάχθηκε στο CNN το 2017 ως πολιτική σχολιάστρια.

Κατόπιν, εντάχθηκε, τον Νοέμβριο του 2020, στην ομάδα «μετάβασης» που είχε κληθεί να προετοιμάσει την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.
Πηγή protothema.gr

The post Η Καρίν Ζαν-Πιερ η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου appeared first on Enimerosi24.

Πηγή