Διάφορα

Η Ελληνογερμανίδα δημοσιογράφος Λίντα Ζερβάκη στο γερμανικό “The Masked Singer” (βίντεο)

Όλο το παρασκήνιο και τα σχόλια που ακούγονται στη Γερμανία

Η απόφαση της ελληνογερμανίδας δημοσιογράφου Λίντα Ζερβάκη, να βρεθεί στην κριτική επιτροπή του γερμανικού “The Masked Singer”, εν μέσω πολέμου, μόνο “στα ψιλά” δεν πέρασε στη Γερμανία.

Καταρχάς, στη Γερμανία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν είναι περίεργο, ένα πρόσωπο της ενημέρωσης, ακόμα και τα “πρώτα βιολιά”, να βρίσκονται σε ψυχαγωγική εκπομπή. Έχει να κάνει με το “occupation” σου, δηλαδή αν θεωρείσαι εκτός απο δημοσιογράφος και presenter, τότε μπορεί να κάνεις οτιδήποτε στην τηλεόραση. Ακόμα, και ένα άτομο που μιλάει απευθείας με τον Γερμανό καγκελάριο, και είναι “λομπίστρια” συγκεκριμένων ατόμων της γερμανικής και όχι μόνο ελίτ. Για παράδειγμα, η Judith Rakers, που παρουσιάζει και αυτή τις ειδήσεις (Tagesschau) στο κρατικό κανάλι ARD, ήταν η παρουσιάστρια της Eurovision το 2011 που είχε διεξαχθεί στη Γερμανία (Düsseldorf). Όμως, στην περίπτωση της Ζερβάκη, πετάγονται τελευταία, αρκετά “καρφάκια” στη Γερμανία για αυτήν την απόφαση της, εν μέσω πολέμου, να κριτικάρει τέρατα και ζόμπι, αν και στην εκπομπή της ασχολείται με τη ρωσική εισβολή. Την ίδια κριτική (για τη στάση τους) δέχονται και άλλοι δημοσιογράφοι το τελευταίο διάστημα, απλά το “The Masked Singer”, όσο να ‘ναι κάνει “μπάμ”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται κριτική ή καρφιά για τη στάση της. Αν και πλέον, ολοένα και λιγοστεύουν οι κακές φωνές, αφού “ανεβαίνουν” δημοσιογράφοι απο τα ίδια λόμπι. Τον Απρίλιο του 2021, όταν η Μέρκελ μετρούσε μήνες στην Καγκελαρία, και δεν διαφαινόταν η εκλογή Σόλτς, δεδομένου ότι έβγαινε τρίτος στις δημοσκοπήσεις με 10-12%, κάποιοι άρχισαν να τη “χτυπάνε”. Μεταξύ άλλων, όταν αποχώρησε απο το κρατικό ARD όπου έλεγε τις ειδήσεις, υπήρχε και “αφιέρωμα” εναντίον της απο την BILD, για κακές σχέσεις με κρατικούς αξιωματούχους του ARD κλπ. Το “παρασκήνιο” τότε έλεγε επειδή η Μέρκελ φεύγει, ο Σόλτς δεν εκλέγεται, και για έναν ρώσο ολιγάρχη, που την έχει προστατευόμενη του και απο το 2010 συνεχώς την “ανεβάζει” στη Γερμανία, ότι (ο ολιγάρχης) χωρίς τη φίλη του Μέρκελ, δεν θα μπορεί να τη στηρίζει. Βέβαια, αυτή κατέβηκε Βαυαρία (Prosieben), και έδωσε ρεσιτάλ για την εκλογή Σόλτς, που μεταξύ άλλων είναι φίλος της απο το παρελθόν. Ο Όλαφ Σόλτς ήταν δήμαρχος Αμβούργου στο παρελθόν, γιαυτό έχουν στενές σχέσεις, αλλά και με τον σύζυγο της. Είχαν δημοσιευτεί κάτι φωτογραφίες με την ίδια και τον Σόλτς σε ελληνικό εστιατόριο στο Αμβούργο (οι οποίες φωτογραφίες εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt), εστιατόριο το οποίο το έχει ανοίξει πρώην εργαζόμενος σε κουζίνα μεγάλου ελληνικού ξενοδοχείου (όχι της Αττικής).

Στα τέλη Μαρτίου, η ίδια βρέθηκε στην Ελλάδα (έχει ανεβάσει και φωτογραφίες στο προφίλ της στο ινσταγκραμ), και μόλις επέστρεψε (προς Βερολίνο), κατευθύνθηκε στην Καγκελαρία (άγνωστο γιατί), τότε ειπώθηκαν κάποιες σπόντες του στύλ ότι “πήρε οδηγίες και πήγε να τις μεταφέρει στον Σόλτς”, όπως και ότι ταξίδεψε για Ελλάδα με το αεροπλάνο της γραμμής, και όχι με ιδιωτική πτήση (σπόντα για το παρελθόν). Ακόμα, και το γεγονός, ότι συνεχίζει και μένει στο Αμβούργο (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε), και εργάζεται στο Μόναχο, δηλαδή 800 χιλιόμετρα η απόσταση του σπιτιού της, απο την εργασία της, έχει σχολιαστεί στη Γερμανία. Με τη λογική, ότι “κάποιοι” τη θέλουν πολύ στο Prosieben, και της κάνουν τη ζωή εύκολη, με μεταφορικά, σουίτες ξενοδοχείων κλπ.

Η ίδια δεν έχει απαντήσει ποτέ, σε τίποτα και σε κανέναν. Ίσως, γιατί αισθάνεται πολύ σίγουρη και με ισχυρές “πλάτες” (;) δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο, για όσα έχει ακούσει. Και μιλάμε, κάποια σχόλια, είναι αρκετά αρνητικά, του στύλ: “ότι μέχρι τα 28 δούλευε στο Μινι Μάρκετ της μητέρας της στο Αμβούργο”, “δεν έχει σπουδάσει”, κλπ. Απαντάει μόνο, ότι το μόνο που την απασχολεί είναι τα παιδιά της, η οικογένεια της και να περνάει καλά με τους φίλους της και να διασκεδάζει, και δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με την πολιτική. Πάντως, ότι εξυπηρετεί συμφέροντα (όπως όλοι οι top δημοσιογράφοι στη Γερμανία είναι προφανές). Κάποιοι πιστεύουν ότι μεταξύ άλλων έχει τις πλάτες των οικογένειών Klatten/Quandt, που ελέγχουν την αυτοκινοβιομηχανία ΒMW, και τις εταιρείες Altana, Nordex, SGL Carbon, με περιουσία (μαζί) περί τα 60 δις δολάρια, και όλες οι εταιρείες έχουν στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Στο παρελθόν έλεγχαν και την Dresdner Bank, η οποία συγχωνεύτηκε με την Commerzbank το 2009, και είχε στενές σχέσεις με το ρωσικό χρήμα, λένε ότι συγχωνεύτηκε για να κρύψουν απο τους Αμερικάνους τις “δουλίτσες” που έκαναν την περίοδο 2000-2008, σε συνεργασία με όλη τη γερμανική ελίτ, Dietmar Hopp (SAP), αδέρφια Strüngmann (BioNTech), Schwarz (Lidl etc.).

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο άτομο, με φιλελεύθερα στοιχεία αλλά και αριστερό πνεύμα, όσο περίεργο και να ακούγεται ως συνδυασμός, δεν σου βγάζει κανένα φανατισμό, αλλά με τον τρόπο της θα περάσει αυτό που θέλει, και η θέση στην οποία έχει βρεθεί μόνο τυχαία δεν είναι!

Δείτε και τη σχετική εικόνα μετά το 5:15 στο Masked Singer

The post Η Ελληνογερμανίδα δημοσιογράφος Λίντα Ζερβάκη στο γερμανικό “The Masked Singer” (βίντεο) appeared first on Enimerosi24.

Πηγή