Ειδήσεις

Η Ελλάδα πρωτοπόρος στις δορυφορικές επικοινωνίες


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 17:14

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, παρουσία του γενικού γραμματέα τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, Αθανάσιου Στάβερη, τόνισε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά αποκτά δορυφορική επικοινωνία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και τριών πρεσβειών της στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα της Πράγας, της Λευκωσίας και της Λισαβόνας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που αναπτύσσει τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις πρεσβείες της στο εξωτερικό με δικά της δορυφορικά μέσα και ειδικότερα μέσω του ελληνικού δορυφόρου Hellas SAT.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης ενός πρωτοποριακού και αυτόνομου λειτουργικού συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών για την άμεση και ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των ελληνικών υπηρεσιών και ευχαρίστησε τη γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, καθώς συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστημικού Προγράμματος (EUSPA) που εδρεύει στην Πράγα, τον οποίο o κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον περασμένο Οκτώβριο και να συναντήσει από κοντά τους Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται εκεί.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 17:14

Πηγή