Ειδήσεις

Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022, 20:23

Η ΕΕ αποφάσισε την Τρίτη να επιβληθεί ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Όπως ανακοίνωσαν ο εκπρόσωπος της Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, λίγο μετά το πέρας του Έκτακτου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ στο Παρίσι, πρόκειται για κυρώσεις τόσο κατά προσώπων όσο και κατά του ρωσικού κράτους.

Ως προς τα πρόσωπα, οι κυρώσεις αφορούν σε όλους όσοι εντός της Ρωσίας «πυροδοτούν» την κρίση στην Ουκρανία, όπως π.χ. τα μέλη της Δούμας που υπερψήφισαν τις προτάσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ιθύνοντες και άτομα που τις προπαγανδίζουν, καθώς και παράγοντες και επιχειρήσεις που ωφελούνται οικονομικά από την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης. Ως προς το ρωσικό κρατος, οι κυρώσεις αφορούν πρωτίστως στις δυνατότητές του να δανείζεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και γενικότερα να αντλεί κεφαλαία από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Ο Λε Ντριάν ερωτηθείς, τέλος, από δημοσιογράφο για τις σχέσεις Γαλλίας-Ρωσίας κατέκρινε έντονα τον Πούτιν για όσα πράττει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν τιμά πλέον τις υπογραφές της Ρωσίας».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022, 20:24

Πηγή