Διάφορα

«Εφιάλτης» με τους ξαφνικούς θανάτους παιδιών

Θρήνος στη γειτονιά της 12χρονης που έσβησε στον ύπνο της – ΒΙΝΤΕΟ

Οι γονείς τους παραμένουν συντετριμμένοι. Από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα παιδιά τους πρόωρα, ανεξήγητα και αναπάντεχα. Ο θάνατος της 12χρονης Δήμητρας στη Θεσσαλονίκη, το ξαφνικό τέλος του 16χρονου Λευτέρη στη Ρόδο, μαζί με τον χαμό της 3χρονης Κατερίνας ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης βασανίζουν τόσο τους γιατρούς, όσο κ τους στενούς συγγενείς των θυμάτων που ζητούν και περιμένουν απαντήσεις.

Θρίλερ με γρίφους πίσω από τα νεκρά παιδιά
Στο Live News μιλούν οι γονείς των θυμάτων αλλά και γιατροί που αποκαλύπτουν ότι το τελευταίο διάστημα, έχουν πεθάνει ανεξήγητα 5 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένα μήνα μετά τον θάνατο της μικρής Κατερίνας, χάθηκε η 12χρονη Δήμητρα. Ένα παιδί που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και που το τελευταίο διάστημα έδειχνε καλά.

Η μαθήτρια της 6ης Δημοτικού πέθανε χθες στον ύπνο της. Οι προσπάθειες ανάνηψης στο διαμέρισμα δεν απέδωσαν κι οι γιατροί στο νοσοκομείο, διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Το άτυχο κορίτσι έκανε κάθε χρόνο εξετάσεις, που δεν είχαν δείξει κάτι ανησυχητικό. Την τελευταία μέρα της ζωής της, πήγε εκδρομή με το σχολείο της και όταν επέστρεψε διάβασε τα μαθήματά της, έκανε μπάνιο, έφαγε κ έπεσε για ύπνο χωρίς να παραπονεθεί για κάτι.

Στη γειτονιά της αδικοχαμένης μαθήτριας, οι λέξεις από όλους βγαίνουν με δυσκολία.

Η 12χρονη Δήμητρα είχε κάνει το τελευταίο τσεκ απ, πριν από 3 μήνες και όλες οι τιμές όπως επαναλαμβάνει ο πατέρας της, ήταν φυσιολογικές.

Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει και η οικογένεια του 16χρονου Λευτέρη στη Ρόδο. Ενός παιδιού που υπέκυψε στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από υψηλό πυρετό που σήκωσε.

Στην υπόθεση έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του νησιού, καθώς ο πατέρας του άτυχου μαθητή καταγγέλλει πως οι γιατροί αδιαφόρησαν.

Ο άτυχος Λευτέρης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε μικρή ηλικία, αλλά όπως μας λέει ο πατέρας του, οι γιατροί δεν συγκινήθηκαν από το ιστορικό του.

Του έδωσαν εξιτήριο με αντιπυρετικά για το σπίτι, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Αναπάντητα ερωτήματα και πίσω από τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας, που εισήχθη παραμονές του Πάσχα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό.

Μετά από 11 μέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο, η μικρή Κατερίνα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε.

Κοινή συνισταμένη πίσω από τους 5 τελευταίους θανάτους παιδιών, το ότι οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια και περιμένουν απαντήσεις από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Τα βλέμματα είναι μονίμως στραμμένα στους βασανισμένους γονείς και στις οικογένειες των θυμάτων. Ανεβαίνουν έναν Γολγοθά που για την ώρα μοιάζει ατελείωτος.

Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε για τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους 18 ημερών στο νοσοκομείο Παίδων.

Όπως είπε ο ίδιος υπήρξε αναρρόφηση γάλακτος στο βρέφος και τόνισε πως πρέπει να αποδειχθεί από την αιτία θανάτου του νεογνού, δηλαδή η πνευμονία και η τοξική εγκεφαλοπάθεια, δεν προκλήθηκαν από την εισρόφηση γάλακτος.
Πηγή Mega

The post «Εφιάλτης» με τους ξαφνικούς θανάτους παιδιών appeared first on Enimerosi24.

Πηγή