Ειδήσεις

Επαφές με την ομογένεια είχε στην Ουάσιγκτον ο Καλαφάτης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 06:23

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να πάρει μέρος στο 4th Southeast & East Med Conference, που συνδιοργανώνουν το Delphi Forum, η εφημερίδα “Καθημερινή” και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας. 

Κατά την πρώτη μέρα της διαμονής του στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α., ο κ. Καλαφάτης είχε σειρά επαφών, ανάμεσα στις οποίες και με εκπροσώπους της ομογένειας, όπως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγγάκης και ο εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης AHEPA Athens Chapter HJ001 Βασίλειος Μωσαΐδης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφάτης σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζητήθηκαν εθνικά θέματα, αλλά και οι προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν «σημαντικά θέματα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, που ολοένα και βελτιώνονται, αλλά και τις προοπτικές της Μακεδονίας και της Θράκης, που διευρύνονται όλο και περισσότερο, χάρη στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Οι συνομιλητές μου αποδείχτηκαν γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα και των προοπτικών της περιοχής. Είχα την ευκαιρία να εξάρω τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένειας στην προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων και συμφωνήσαμε για πιο συχνή επαφή στο μέλλον», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 06:28

Πηγή