Τεχνολογία

Εξαγορά «μαμούθ» της Uber έναντι 3,1 δις δολαρίων




28 Mar Εξαγορά «μαμούθ» της Uber έναντι 3,1 δις δολαρίων

Posted at 12:53h
in STARTUPS, TECH
by Soustas

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η Uber ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς με την Careem, η οποία ήταν ανταγωνιστής της στην Μέση Ανατολή, έναντι 3,1 δισ. δολαρίων.

Η Careem εδρεύει στο Ντουμπάι και έχει πάνω από 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε 120 πόλεις σε όλη την Βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Νότια Ασία. Η συμφωνία όταν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία τεχνολογικής εξαγοράς που έχει γίνει ποτέ στην Μέση Ανατολή και έρχεται λίγο πριν η Uber ανακοινώσει και επίσημα την είσοδο της στο χρηματιστήριο με την αρχική δημόσια προσφορά να υπολογίζεται πως θα ανεβάσει την αξία της εταιρείας στα 120 δισ. δολάρια και να πάρει την θέση της ανάμεσα στις μεγαλύτερες IPO στην ιστορία.

Η συμφωνία, η οποία αναμένει την έγκριση της από τις ρυθμιστικές αρχές, αποτελείται από 1,4 δισ. δολάρια σε μετρητά και 1,7 δισ. δολάρια σε μετατρέψιμες μετοχές και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020 όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες. Η Careem ”διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των αστικών  μεταφορών σε όλη τη Μέση Ανατολή, καθιστώντας τη μία από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην περιοχή”, δήλωσε ο Khosrowshahi της UBER σε δήλωση σχετικά με την εξαγορά, ενώ πρόσθεσε πως η νέα εταιρεία θα ”προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για τους επιβάτες, τους οδηγούς και τις πόλεις σε αυτό το γρήγορα κινούμενο μέρος του κόσμου”.

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Careem, Mudassir Sheika θα παραμείνει στην διοίκηση της εταιρείας μετά την εξαγορά ενώ οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν σαν ανεξάρτητες και μετά την εξαγορά.

Πηγή: Startupper.gr

Like this:

Like Loading…



Source link