Ειδήσεις

Εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά ο Τεντόγλου με 8.48μ στο μήκος



Με τον Μίλτο Τεντόγλου να ίπταται για μία ακόμη φορά και να φθάνει στα 8.48μ στο μήκος ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών και Κ23 (Α-Γ) στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας (5-6/6), που είναι και η δεύτερη κορυφαία επίδοση στον κόσμο μετά το 8.60μ την οποία σημείωσε ο ίδιος πριν δύο εβδομάδες στην Καλλιθέα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,41μ, στο οποίο πάτησε τουλάχιστον δέκα εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή. Ο Τεντόγλου επέλεξε να κάνει και τις έξι προσπάθειες, προκειμένου να βρει το ρυθμό του, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα στη σεζόν. Ξεκίνησε τον αγώνα του με δύο άκυρα άλματα συνέχισε με το 8,41μ, ήταν άκυρος στο τέταρτο και έκτο άλμα και πέτυχε 8,48μ στο πέμπτο άλμα. Πλέον ο Τεντόγλου θα ρίξει την προσοχή του στην προπόνηση και θα μπει για αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στις 19-20 Ιουνίου. Ο Τεντόγλου αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο άλτη του μήκους και αυτό όχι μόνο λόγω της κορυφαίας επίδοσης, αλλά κυρίως λόγω της σταθερότητας σε μεγάλες προσπάθειες που του δίνουν το προβάδισμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ένιωθα τα πόδια μου σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω τρελά πράγματα, αν δεν έκανα κάποια λάθη. Πάταγα πίσω και έκανα και κάποια άκυρα. Χρειάζομαι δουλειά στη φόρα μου, γιατί μέχρι σήμερα στην προπόνηση δεν κάνουμε πολλά άλματα. Σήμερα αγωνίστηκα με όλη τη φόρα και πήγε αρκετά καλά. Το τρίτο άλμα ήταν 8,41 μ. και πάτησα πολύ πίσω. Είμαι ευχαριστημένος σήμερα, ωστόσο πιστεύω πως θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα. Γενικά θεωρώ πως είμαι ένας από τους καλύτερους άλτες του κόσμου, ένας αθλητής που ακόμη και σε κακή ημέρα μπορεί να κάνει μεγάλα άλματα. Αυτό μου δίνει αρχικά τη δυνατότητα να σκέφτομαι πολλά περισσότερα πράγματα από συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα.

Την δεύτερη θέση στο μήκος κατέλαβε ο Νίκος Ξενικάκης (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) με 7,80 μ. (0,7) και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, ενώ έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό του 7,99 μέτρα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) με 7,60 μέτρα. Ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) πέτυχε 7,35 μ. στην τρίτη του προσπάθεια κατέλαβε την όγδοη θέση κι έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Ταλίν.

Το απογευματινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ξεκίνησε με το αγώνισμα της σφυροβολίας το οποίο έγινε στο προπονητήριο του Λαδόπουλου. Η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) έφτασε στις τρεις νίκες στη διοργάνωση, αφού έστειλε τη σφύρα στα 69,83μ. επίδοση, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και της δίνει επιπλέον σιγουριά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, διοργάνωση για την οποία είναι ήδη σε τροχιά πρόκρισης.

Η Σκαρβέλη είχε ακόμη μία μεγάλη βολή στα 68,58μ που δείχνει τηn σταθερότητα και τη σιγουριά που έχει τη φετινή σεζόν. Η αθλήτρια είναι εδώ και ένα μήνα στην Ελλάδα και θα παραμείνει μέχρι και τον Αύγουστο, προκειμένου να γυμναστεί με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και να συμμετάσχει και στους υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Πολύ καλή ήταν η παρουσία και της Ηλιάνας Κοροσίδου που σε κάθε της αγώνα φροντίζει να παρουσιάζει εξαιρετική βελτίωση και να επιστρέφει σε επιδόσεις που θα της δώσουν το δικαίωμα να συμμετάσχει σε μελλοντικές διοργανώσεις. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας) με 60,65 μέτρα.

«Το ψάξαμε αρκετά στη διάρκεια του αγώνα και βγήκε η μεγάλη βολή στο τέλος. Πιστεύω πως μπορούσε να ρίξει περισσότερα. Τώρα θα κάνουμε προπόνηση προκειμένου να είναι έτοιμη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων», είπε ο προπονητής της Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) κράτησε την υπόσχεσή της και συνδύασε τη συμμετοχή της στα 200 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με μια εξαιρετική επίδοση. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη, στην πρώτη της εμφάνιση στο αγώνισμα από τον περασμένο Αύγουστο στην ίδια διοργάνωση, πέτυχε 23.11 και βελτίωσε το 23.16, που ήταν το ρεκόρ της. Η έμπειρη αθλήτρια έκανε καλή κούρσα, κρατήθηκε χαλαρή μέχρι το τέλος κι έδειξε πως με μικρές βελτιώσεις θα μπορέσει να τρέξει κάτω από τα 23.00. Η αθλήτρια έφτασε στις δύο νίκες στη διοργάνωση στο αγώνισμα των 200 μ. και στο δεύτερο νταμπλ, αφού είχε προηγηθεί αυτό του 2020.

Το εαυτό της ξεπέρασε η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ), που τερμάτισε σε 23.74 (-0,5) και βελτίωσε το 23.87 που είχε από το 2017. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ) με 23.79, μια αθλήτρια που κάνει πολύ καλή σεζόν. Η 18χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) παρά την κούραση των διαδοχικών κουρσών, δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει σε 23.98 (-0,1) και να καταλάβει την τέταρτη θέση στο σύνολο. Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) έμεινε στην πέμπτη θέση με 23.99.

Ο 19χρονος Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) έκανε την έκπληξη στα 200 μ. των ανδρών και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών. Ο νεαρός αθλητής του Θύμου Βέργου μπορεί να μπήκε δεύτερος στην ευθεία, ωστόσο ανέβασε σταδιακά την ταχύτητα του και κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε με τον Παναγιώτη Τριβυζά. Ο νεαρός τερμάτισε σε 21.23 και βελτίωσε το 21.36, που σημείωσε το πρωί. Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) με 21.38 και τρίτος ο Βασίλης Μυριανθόπουλος (Πανιώνιος) με 21.45

Ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου) ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5,55μ, ενώ ακολούθησε ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) με 5,45 μ. και ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) με 5,35 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στο ύψος πρώτευσε με φετινό ατομικό ρεκόρ αναδείχθηκε ο έμπειρος Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομ.) με 2.24μ και σημείωσε την 10η νίκη του στη διοργάνωση. Ο Μπανιώτης θα επιδιώξει να κάνει κι άλλους αγώνες, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στην Παγκόσμια κατάταξη και να κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεύτερος στο ύψος ήταν ο Γρηγόρης Χάσος (ΓΕ Φλώρινας) με 2,03 μ. και τρίτος ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) με 2,03 μέτρα. Ο Χάσος μετά το 2,03 μ. άφησε το 2,08 μ. και δοκίμασε στα 2,12 μ., προκειμένου να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το μήκος των γυναικών, καθώς οι εναλλαγές στην κορυφή ήταν αρκετές, ωστόσο αυτή που κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο τελευταίο άλμα ήταν η Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) με το άλμα στα 6,33 μέτρα. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 6,17 μ. έκανε στη συνέχεια τρία άκυρα και στην πέμπτη προσπάθεια σημείωσε 6,27 μ., που της έδωσε προσωρινά την πρώτη θέση. Η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος) απάντησε την έκτη προσπάθεια στα 6,29 μ., ωστόσο η Κολοκυθά φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις και στην έκτη και τελευταία προσπάθεια πέτυχε το 6,33 μ. για να κλειδώσει τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) που δείχνει σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23. Η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη είχε καλύτερο άλμα στα 6,23 μ., ενώ σημείωσε και 6,21 μέτρα.

Η Δήμητρα Γναφάκη (Κύδων Χανίων) υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. εμπ., που κατέκτησε την περσινή χρόνια, αφού πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού με 58.63. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη έκανε την πρώτη κούρσα της σεζόν στα εμπόδια κι έδειξε πως με τον ανάλογο συναγωνισμό, θα μπορέσει να βελτιώσει το ατομικό της 58.17. Δεύτερη με 60.57 ήταν η Ελπίδα Τόκα (ΑΕΚ) και τρίτη η Άννα Δημητριάδου (ΓΣ Έδεσσας) μ3 60.77.

Στους άνδρες ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) κέρδισε πάνω στο νήμα τον Δημήτρη Λεβαντίνο (ΓΣ Κερατσινίου) με 51.84 (51.836). Ο Λεβαντίνος μπήκε πρώτος στην τελική ευθεία, ωστόσο στα τελευταία μέτρα ο Νάκος κατάφερε να τον φτάσει και τελικά να τον προσπεράσει. Ο Νάκος ταλαιπωρήθηκε φέτος από διάφορα προβλήματα, ανάμεσα σε αυτά και η περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Από την άλλη ο Λεβαντίνος κατάφερε φέτος να ανακάμψει και να αφήσει καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

Στον ακοντισμό ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) αναδείχθηκε νικητής στην έκτη προσπάθεια με τη βολή στα 74,23 μέτρα. Δεύτερος με 72,43 μ. ήταν ο Γιώργος Χριστακάκος (ΟΣΦΠ) και στην τρίτη ο Κώστας Μυλωνάς (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 68,80 μέτρα.



Source link