Ειδήσεις

Εντολή ίδρυσης μουσείων για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 06:15

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να μεριμνήσει για την ίδρυση μουσείων αφιερωμένων στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – όπως είναι ο όρος με τον οποίο η Μόσχα αναφέρεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Να διασφαλιστεί η ίδρυση μουσείων (περιφερειακών ή δημοτικών, για εκπαιδευτικούς λόγους), αφιερωμένων στα γεγονότα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και τα κατορθώματα των συμμετεχόντων σε αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (27/4) στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πούτιν ζήτησε να εξεταστεί «η μεταφορά αντικειμένων που σχετίζονται με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, τα οποία δύνανται να εκτεθούν σε μουσεία».

Η ρωσική κυβέρνηση καλείται επίσης να εξετάσει την εισαγωγή μαθήματος στα σχολεία για την ιστορία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο έχει υιοθετήσει μια σειρά από κατασταλτικούς νόμους που προβλέπουν ποινές για όσους απαξιώνουν τον ρωσικό στρατό και τις επιχειρήσεις του.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, 06:15

Πηγή