Ειδήσεις

Δράσεις της δημοτικής Αρχής για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς




Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 12:51

Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε 13 σημεία της πόλης, τοποθετούν από σήμερα συνεργεία του δήμου Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Τα συνεργεία σε επιλεγμένα σημεία τοποθετούν από δύο ταΐστρες και ποτίστρες, μία για γάτες και μια για σκύλους, ενώ η τροφοδοσία τους σε νερό και τροφή θα είναι συνεχής και θα γίνεται σε συνεργασία με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Παράλληλα ξεκίνησε η τριήμερη εθελοντική στείρωση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες κτηνιάτρους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Νικηφοράκη και οι δύο δράσεις εντάχθηκαν στον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με την ευκαιρία των δύο δράσεων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γ. Νικηφοράκης έκανε γνωστό ότι τους τελευταίους 17 μήνες, όταν και ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική Αρχή, ο δήμος έχει δαπανήσει περίπου 240 χιλιάδες ευρώ για την περίθαλψη και σίτιση αδέσποτων, ενώ το ίδιο διάστημα έχει γίνει στείρωση και περίθαλψη σε 450 αδέσποτα ζώα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο ζώο στην πόλη αλλά για αυτό πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες». Παράλληλα ανέφερε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει σε 150 υιοθεσίες αδέσποτων, ενώ μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», προχωρά τις διαδικασίες για την κατασκευή καταφυγίου αποθεραπείας αδέσποτων ζώων.

Ακόμα, στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου έχει ενταχθεί και κατασκευή κλινικής για τα αδέσποτα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, 12:51



Source link