Ειδήσεις

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, 15:43

Με τη δέσμευση του συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη ότι στην επόμενη δικάσιμο ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα βρίσκεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας «έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…» διεκόπη η δίκη για τις 28 Μαρτίου.

Ο ηθοποιός οποίος κατηγορείται για ειδεχθή εγκλήματα, έναν βιασμό κατ εξακολούθηση και δυο απόπειρες, αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα υγείας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μ. Δημητρακόπουλο, επιχείρημα που αμφισβητήθηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής οι οποίοι υπενθύμισαν ότι με τη δημοσίευση των καταγγελιών ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε να νοσηλεύεται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για «λιποθυμικά επεισόδια» και μίλησαν για ψυχολογικά και όχι παθολογικά προβλήματα.  

«…Δε είναι δυνατόν για λόγους υγείας να είναι εδώ σήμερα ο Πέτρος Φιλιπίδης για να σας αναπτύξει τη θέση του σε σχέση με όσα τον κατηγορούν. Για αυτό θα σας παρακαλούσα να διακόψετε ώστε ο πρωταγωνιστής αυτής της δίκης – που δεν είναι εικονική αλλά πραγματική – να έρθει σε αυτή την αίθουσα όχι μόνο για να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών αλλά και για να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Αυτό είναι δικονομικά σωστό», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης για να ακολουθήσει ο παρακάτω έντονος διάλογος με τον πρόεδρο του δικαστηρίου και τους εκπροσώπους της πολιτικής αγωγής.:

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;

Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε.  Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι  σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι . Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…

Μ. Δημητρακόπουλος : Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…

Αλέξανδρος Μίντζιας (πολιτική αγωγή): Εδώ και δυο μήνες στα κανάλια προαναγγέλλει η πλευρά του κατηγορουμένου αποκαλύψεις και κάνει επιθέσεις σε μάρτυρες. Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της…οράσεως (…) Καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν οι ηθοποιοί Εβελίνα Παπούλια, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, οι οποίες θα είναι μάρτυρες κατηγορίες, όπως και η Χρύσα Παππά, η Λένα Δροσάκη με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη και η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία ωστόσο δεν πήγε σήμερα στο δικαστήριο.  Υπενθυμίζεται ότι η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο και δημοσίως, αλλά και στο πειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ, για συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες ωστόσο δεν ερευνήθηκαν ποινικά λόγω παραγραφών.

Στο ακροατήριο εκφωνήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού Μ.Α, Σ.Μ και Α.Γ που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο βήμα υπερ του ηθοποιού θα βρεθεί η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και μία στενή συνεργάτης του .

Οι καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη είχε σοκάρει την κοινή γνώμη. Ένας από τους πιο γνωστούς και συμπαθείς ηθοποιούς  αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών εκμεταλλευόμενος το όνομα και την επαγγελματική του «εξουσία».

Πηγή