Ειδήσεις

Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του τρίτου νεαρού που κατήγγειλε τον βιασμό του

Άφαντος παραμένει ο τρίτος νεαρός που καταγγέλλει για βιασμό το Δημήτρη Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να διαταχθεί από το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή του.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου  καθώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όλες οι προσπάθειες  για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από την έδρα, τον καταγγέλλοντα αναζήτησε, όπως είπε,  και ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λόγω κόβιντ όμως δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ούτε ο τέταρτος καταγγέλλων ο οποίος είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού.

Έτσι, αντί μαρτύρων κατηγορίας, στο βήμα ανέβηκαν πρόσωπα από το περιβάλλον του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη, όπως η πρώην νύφη του η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως όλα είναι προϊόν σκευωρίας σε βάρος του, για λόγους πολιτικής αντιπαλότητας.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως η σκευωρία υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που τον χαρακτήρισε, από φόβο, όπως είπε, επικίνδυνο.

Μάρτυρας: Η κυρία Μενδώνη θεωρώ ότι έκανε δηλώσεις για «επικίνδυνο άνθρωπο» επειδή έπαθε πανικό φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί.

Πολιτική Αγωγή : Είχε αντιπαλότητα με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δε θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.

Πολιτική Αγωγή: Θεωρείτε  ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;

Μάρτυρας: Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.

Πολιτική Αγωγή: Θεωρείτε ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;

Μάρτυρας: Είπα πως έφτασε εδώ το κατηγορητήριο. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο δικαστήριο. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Μαΐου.

Πηγή