Ειδήσεις

Διήμερη περιοδεία Μέρκελ σε Ιορδανία και Λίβανο




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 01:45

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναχώρησε από το Βερολίνο την Τετάρτη για μια διήμερη περιοδεία της στην Ιορδανία και τον Λίβανο, με την προσφυγική κρίση στην περιοχή στο επίκεντρο της επίσκεψής της.

Η Άγγελα Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα με τον ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ στο Αμάν για συνομιλίες σχετικά με τους πρόσφυγες που φιλοξενεί η χώρα του.

Κατά υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) η Ιορδανία έχει υποδεχθεί πάνω από 650.000 Σύρους πρόσφυγες.

Η συντηρητική καγκελάριος πρόκειται επίσης να επισκεφθεί Γερμανούς στρατιωτικούς οι οποίοι σταθμεύουν στη χώρα στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.

Η προσφορά ευρωπαϊκής υποστήριξης στις χώρες της περιοχής–όπως η Ιορδανία–που έχουν υποδεχθεί πρόσφυγες από την εμπόλεμη Συρία κατά μεγάλους αριθμούς χαρακτηρίζεται μια από τις διαστάσεις-κλειδιά των σχεδίων της Μέρκελ για την αναμόρφωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Οι ηγέτες της ΕΕ συζητούν σχέδια για τη βελτίωση των συνθηκών στις χώρες προέλευσης στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την περαιτέρω μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018, 01:46



Source link