Ειδήσεις

Δαδιά: Μαίνεται η φωτιά για 7η μέρα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022, 07:36

Για έβδομη συνεχόμενη μέρα, η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει μέσα στο δάσος της Δαδιάς, έναν από τους ελάχιστους πλέον «πνεύμονες» που έχουν απομείνει στην Ελλάδα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα προς την Λευκίμμη καθώς το μέτωπο εξαπλώνεται προς το πυροφυλάκιο. Αντίπαλός τους σε αυτή την μάχη είναι οι συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης της φοράς του ανέμου, το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής καθώς και οι πυκνοί καπνοί που δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

Η φωτιά χαρακτηρίζεται δύσκολη, καθώς είναι έρπουσα, και αναμένεται να καίει για μέρες. «Στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου στο δάσος της Δαδιάς λόγω της πυκνής δασικής ύλης των συνεχών αλλαγών κατεύθυνσης της φοράς του ανέμου και της αδυναμίας πρόσβασής μας, διότι πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή Natura, το σύνολο των προσπαθειών μας και των επιχειρήσεών μας επικεντρώνονται στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο, ενώ στα υπόλοιπα σημεία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός..

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού. Στο σημείο επιχειρούν αδιάκοπα από την πρώτη στιγμή 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 υδροφόρα οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, μια ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Διατέθηκαν επίσης ογδόντα (80) άτομα προσωπικό του Σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022, 07:36

Πηγή