Διάφορα

Δήμαρχος Καλαμάτας: Συγνώμη αλλά ο σαϊτοπόλεμος δεν σταμάτησε ούτε στη Χούντα


 

Διευκρίνισε πάντως ότι το έθιμο δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία

Συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις» ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Οι δηλώσεις του δημάρχου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, γιου του καμεραμάν, Κώστα Θεοδωρακάκη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο θανάσιμος τραυματισμός του εικονολήπτη έχει συγκλονίσει όλους στην πόλη, και ζήτησε συγγνώμη για το αν οι δηλώσεις του θεωρηθήκαν αδιαφορία.
Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πάντως, ότι το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε η δικτατορία δεν μπόρεσε να το σταματήσει.
Ο κ. Νίκας διευκρίνισε πάντως ότι το έθιμο δε θα μπορέσει να συνεχιστεί, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» έκανε λόγο για παρεξήγηση των δηλώσεών του.

«Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία αυτό το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί», είπε απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με τη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των κατοίκων.
Όπως είπε «το έθιμο αυτό έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ένα έθιμο που γίνεται μετά την επανάσταση».
Ο Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση».
Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας είπε ότι «είχαν ληφθεί τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη φορά. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι αυτό το βεγγαλικό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το περιστατικό».
Απαντώντας σε ερώτημα εάν υπάρχουν ευθύνες ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες».
Τέλος σχολιάζοντας το ξέσπασμα του γιου του αδικοχαμένου εικονολήπτη είπε ότι «έχει δίκιο. Δεν θα αντιπαρατεθώ με ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του. Τη συγκεκριμένη οικογένεια τη σέβομαι και την εκτιμώ. Έχασα και εγώ έναν άνθρωπο που είχα συνεργαστεί 25 χρόνια».

Πηγή newpost.gr

The post Δήμαρχος Καλαμάτας: Συγνώμη αλλά ο σαϊτοπόλεμος δεν σταμάτησε ούτε στη Χούντα appeared first on Enimerosi24.



Source link