Ειδήσεις

Αυξήθηκε η ζήτηση, εκτινάσσοντας και τα κέρδη




Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 12:22

Η AP Moeller-Maersk ανακοίνωσε ότι θα επισπεύσει το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών και θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμμα μέχρι και 31 δισ. κορόνες (5,01 δισ. δολάρια), καθώς η αύξηση της ζήτησης και των ναύλων, εκτινάξαν υψηλότερα τα κέρδη και τις ταμειακές ροές της εταιρείας.

Ο δανέζικος ναυτιλιακός όμιλος τον προηγούμενο μήνα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις και ανακοίνωσε προκαταρκτικά κέρδη α΄΄ τριμήνου, τονίζοντας ότι η άνοδος της ζήτησης έχει οδηγήσει σε συμφόρηση και σε έλλειψη εμπορευματοκιβωτίων, στέλνοντας στα ύψη τα ναύλα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου 2,7 δισ.  δολαρίων, υψηλότερα από τα 197 εκατ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, έναντι των 2,38 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 30% στα 12,44 δισ. ευρώ, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Η εταιρεία προηγουμένως ανακοίνωσε αγορές ίδιων μετοχών μέχρι και 10 δισ. κορόνες με την πρώτη φάση των 3,3 δισ. κορόνων να ολοκληρώνεται τον προηγούμενο μήνα.

Το υπόλοιπο ποσό των 6,7 δισ. κορόνων θα ασκηθεί στο διάστημα από το μέσον Μαΐου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, και ένα νέο πρόγραμμα μέχρι τα 31 δισ. κορόνες θα ασκηθεί στα επόμενα δύο χρόνια, όταν ολοκληρωθεί το τρέχον.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 12:22



Source link